Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alinacd

badanie ginekologiczne na poczatku 4 tyg ciazy

Polecane posty

Gość alinacd

Witam, czy takie badanie jest bezpieczne? bo po poronieniu biore luteine dopochwowo i mam zakaz wspolzycia.Mam albo zaczerwienienie odl uteiny lub sie jakas infekcja rozwija co jest niebezpieczne no nie wiem czy poczekac bo nic takiego sie nie dzieje, czy spokojnie isc???

Gość alinacd
zadna z was nie ma dosiadczen w tym temacie?? ;)

Gość gość
ja mialm w 6 tyg ale nie mialam zagrozonej ciazy, poprostu poszlam potwierdzic obawy

Gość gość
no to jest jednak duza wg mnie roznica 2 tyg no sama nie wiem, zrobilam test ph pochwy i idealny wiec moze nie ma infekcji i niema potrzeby isc do gina??

Gość gość
sadzę że możesz iśc do gin, gin zadecyduje o badaniu - czasem nawet nie musi zakładać wziernika ; choć sądzę że w tak wczesnej ciąży badanie wziernikiem nie jest zagrożeniem bo szujka poronienie nie jest od szyjki Idz powiedz co i jak i niech sam zadecyduje.

Gość gość
aaaa... i jeszcze coś początek 4 tyg ciąży to jesteś w 21-24 dniu cyklu (przed datą spodziewanej miesiączki) to skąd pewność że jesteś w ciąży ?? pamiętaj tyg. ciąży liczy się od ostatniej miesiączki nie od poczęcia.

Gość gość
potencjalna infekcja/grzybica też jest niebezpieczna w ciąży lepiej iść sprawdzić... lub zrób prywatnie wymaz z pochwy

Gość gość
wiem bo badalam hcg mialam monitoring cyklu b wczesnie owulacje :) mozna zajsc w kazdym czasie w danym cyklu,u mniemoze stres spowodowal tak wczesna owulke;) macie racje cgyba pojde dla swietego spokoju, ale od razu zapytam czy bad nie zaszkodzi, przeciez mnie nie zabije najwyzej rozwieje watpliwosci