Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spirala miedziana na 5 lat czy na pewno 5 czy krócej

Polecane posty

Gość gość

spiralę mam już 3 lata i zastanawiam się czy powinnam ją już wymienić czy jednak ufać 5 lat skoro tak pisze producent? jeden gin mi zaleca wymianę już, inny mówi ze min za 1,5 roku, jak praktykujecie wymianę?

Gość gość
co 3 lata, spirale maja tendencje do wrastania w macice i czasami moze byc konieczna interwencja chirurgiczna. 5 lat to za dlugo, poniej jest bardzo bolesna wymiana.

Gość gość
co 3 lata, spirale maja tendencje do wrastania w macice i czasami moze byc konieczna interwencja chirurgiczna. 5 lat to za dlugo, poniej jest bardzo bolesna wymiana. ******************************************************************************************************************************************************** spirala nie jest wbita w sciany macicy zeby miała sie wrosnac, wez takich bzdur nie pisz błagam bo sie osmieszasz :D autorko skoro spirala jest na 5 lat to tyle ja uzywasz mozesz ja wymienic no pół roku szybciej

Gość gość
no ta moja spirala jest przeznaczona na 5 lat więc jestem nieco skołowana bo na milion % nie chcę wpaść

Spirala w żadnym razie nie powinna wrastać w macicę, a jeżeli tak jest, to informacja taka powinna zostać udzielona przy jej zakładaniu z zaleceniem wymiany po np. 3 latach. Skoro ten model spirali którą nosisz ma termin ważności 5 lat, to autorka powinna odczekać 5 lat. Nie ma sensu ryzykować komplikacji związanych z wymianą spirali, jeżeli wymiana nie jest jeszcze konieczna.