Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż terrorysta

Polecane posty

Gość gość

Mąż mnie bije i wyzywa, wyrzuca regularnie z domu... Nie wiem gdzie mam się udać po pomoc bo na zewnątrz udaje anioła, nikt nie wie jakim jest draniem w domu. Nie mam żadnych dowodów na to jak się zachowuje, nie wiem czy ktoś mi uwierzy jak powiem, bo on się świetnie maskuje, chodzi do kościoła, całuje wszystkie ciocie po rączkach, tylko mnie boje, popycha, wykręca ręce, wyzywa od kurw, wyzywa moich rodziców... Na zewnątrz udaje, że traktuje mnie jak kochaną żonę, a w domu koszmar, boję się go, jest coraz gorzej... Gdzie szukać pomocy?

Gość gość
Zgłoś problem do dzielnicowego, możesz go też nagrać z ukrytej kamerki - taka kam grosze kosztuje. To będzie najlepszy dowód

Gość tinnitus woman
nagraj go na dyktafon w komórce

Gość gość
koniecznie ponagrywaj te jego występy, musisz miec dowody. Pogadaj ze znajomymi, jaki jest naprawdę. I odejdź, szkoda życia na buca.

Też żyłam z kimś takim. Zgłoś się koniecznie do Ośrodka Interwencji Kryzysowej w swoim mieście. Tam Ci uwierzą, zrozumieją i poradzą co masz robić. Jeśli będziesz chciała zachowasz anonimowość.

Jeśli nie poczynisz jakiś kroków to będzie niestety coraz gorzej. Najlepsze co możesz dla siebie zrobić to odseparować się od niego, tym bardziej jeśli macie dzieci.

Gość gość
tylko jak mam pozamieszczać te kamery? albo dyktafon? nigdy nie wiem kiedy wybuchnie kłótnia. przecież w trakcie nie włączę bo będzie widział... cały czas mają być włączone, w 4 pomieszczeniach? ile taka bateria w kamerze wytrzyma? teściowie wiedzą, już kiedyś ojciec zrobił mu awanturę... teściowa przekonuje żebyśmy się dogadali... wyczytałam, że mogą odmówić zeznań w sądzie ze względu na to, że są jego najbliższą rodziną. mieszkam 250km od swojego rodzinnego miasta. na pomoc rodziców raczej nie mogę liczyć. mieszkam u niego. nie mam tu nikogo "tylko dla siebie". mam dobry kontakt z jego rodziną, ale to mimo wszystko jego rodzina. bilans a dziś - stłuczony mały palec lewej dłoni oraz podrapane lewe ramię. bo mówilam do niego kiedy on sobie tego nie życzył i go tym samym zdenerwowałam...

Gość gość
do takiego człowieka najlepiej mało się odzywać

Gość gość
jedynym rozwiązaniem jest rozwód

Gość tinnitus woman
idź do lekarza zrób obdukcję a potem na policje do dzielnicowego i poproś a jak nie to żądej założenia niebieskiej karty o przemocy w rodzinie

Gość gość
dziękuję. za słowa otuchy. że jednak można coś zrobić.