Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alkomat a badanie krwi pilne

Polecane posty

Gość gość

witam, mam pytanie, jeśli alkomat wykazał 0 promila alkoholu w wydychanym powietrzu, a kilka godzin później zostało wykonane badanie krwi na obecność alkoholu to można zalozyc, ze we krwi jednak może cos wyjść ?Dzien wcześniej był pity alkohol przeze mnie na imprezie. proszę o info.

Gość blondyna 333
może wyjść, zależy od ilości spożytego alkoholu. To, że nie ma do w wyd. pow. to nie znaczy, że nie ma go we krwi

Gość gość
No chyba nie powinno być, no jest możliwość że wypiłeś 3 sekundy przed badaniem to nie wykryło w wydychanym powietrzu http://cur.lv/3xlfo

Gość gość
Wg mnie na 99% nie ma szans. Alkomat (profesjonalny, a nie jakaś zabawka z Biedronki za 100PLN) to bardzo dokładne urządzenie i jeśli pokaże 0, to znaczy, że we krwi mogą być co najwyżej śladowe ilości, które w kilka godzin na 100% zostana zneutralizowane przez wątrobę).

Gość blondyna 333
Zasada jest prosta jeśli piło się ciut więcej dzień wcześniej to nie jedzie się dobrowolnie na krew, bo może coś wykazać. Metabolizm trawienia alkoholi jest dość złożony i zależy od wielu czynników. Ale za dużo pisania. Chyba, że jest wypadek i nie ma wyjścia

Gość gość
brat pil alkohol tak do godziny 1 w nocy. na alkomat był zabrany okolo godz. 16, a badanie krwi miał około godz. 21. wyjdzie mu cos w tej krwi ??

Gość gość
Alkohol się utrzymuje w organizmie do 24 godzin. Zależy od wielu czynników jak długo ale nie ma 100% szansy, że wyjdzie 0.

Gość gość
Lipa to by była jakby kogoś zabił.