Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uważacie że natura stworzyła kobiety do karmienia piersią

Polecane posty

Gość gość

Bo dała im cycki? Czy to jest powołanie kobiety? Co w takim razie z kobietami, które nie karmią piersią - czy są w mniejszym stopniu kobietami? A te które nigdy nie rodzą - czy też nie są kobietami? Do czego powołane sa wg was kobiety?

Gość gość
kobieta to samica mężczyzny, natura tak ją ukształtowała, że rodzi i karmi swoje małe :) więc piersi ma do karmienia, poza tym są to sfery erogenne wiec samiec lubi się nimi pobawić niektóre kobiety nie chcą lub nie mogą rodzić młodych, one też są kobietami choć nie doświadczą macierzyństwa macierzyństwo jest prawem kobiety ale nie obowiązkiem i tyle :)

Gość gość
dziękuję za mądrą wypowiedź. tak sobie myślę, że oprócz natury jest jeszcze kultura i społeczeństwo, i może samice innych gatunków nie kształcą się i nie pracują i nie mają tak wysoko rozwiniętej cywilizacji, aby na przykład korzystać z mleka modyfikowanego...

Gość gość
tak. natura tez dala ciipe kobieta by przez nia zapladnialy i przez nia rodzily, to ze istnieje in vitro czy cc nie ma zadnego znaczenia. nie jestes gorsza matka bo karmisz butelka nie cyckami, tak samo jak nie jeste gorsza bo zapldonili twoje jajeczko poza twoim organizmem ;)

Gość gość
druga wypowiedź z góry najmądrzejsza....:)trochę mi żal że karmić nie mogłam(lub nie potrafiłam) ale nie czuje się przez to facetem:):):)

Gość gość
Tak, stworzyła m.in. do karmienia piersią, tak samo jak do wszystkiego innego- rodzenia dzieci, wydalania, oddychania, trawienia, widzenia, słyszenia, chodzenia... co to za durne pytanie w ogóle? Tak, piersi taką funkcję mają, ale jak ktoś jest głuchy to czy ktoś mu zarzuca że jest w mniejszym stopniu człowiekiem? Jesteśmy też stworzeni do tysiąca innych rzeczy, na dodatek przynajmniej spora część z nas ma rozum i wyobraźnię i może sama decydować z czego i w jakiej mierze korzysta.

Gość gość
przedziwne pytanie - a do czego powolani sa meczyzni? i dalej- do czego powołani sa ludzie ? A koty, psy, hipopotamy? Tak dlugo mozna, tylko po co?

Gość gość
kobieta to samica mężczyzny - k*****, co to ma być idiotko?

Gość gość
Natura kobietę stworzyła x lat temu. Psy miały być dzikim zwierzętami. Jestem mamą niekarmiącą, nie nosiłam dziecka w brzuchu 40 tygodni, urodziłam przez cesarkę. Czuję się mega kobieca :]

Gość ten temat ma chyba na celu
powiekszyc ego autorki, ktora probuje nam udowodnic, ze poniewaz rozwoj cywilizacji pozwala nie karmic piersia, ani nie rodzic naturalnie, by byc matka, wiec rownoznaczne jest to z udowodnieniem tezy, ze takie kobiety sa lepsze od rodzacych naturalnie i karmiacych piersia... :o

rozumiem, ze z seksu autorka rowniez zrezygnowala, jako z przestrzalej, zwierzecej metody, by poprzestac na nowowczesnym sztucznym zaplodnieniu? :P

Gość Slejp
Natura stworzyła zwierzęta - ssaki z piersiami, aby mogły karmić nimi potomstwo.

Gość gość
koleżanko wyżej nie jestem autorką ale coś ci powiem. To czy kobieta jest dobrą, czy złą matką nie zależy od tego, czy: -kp, czy mm -rodziła sn, czy cc -do zapłodnienia doszło podczas seksu, czy było to sztuczne zapłodnienie (inseminacja, invitro itp.) i tak można wymieniać bez końca. Dobra matka to ta, która kocha swoje dziecko, zła to ta, która ma je daleko i głęboko.

mysle, ze nie o to chodzilo autorce topiku, ale o zauwazenie, ze odkad kobiety maja inne mozliwosci, to powinny z nich korzystac, niezaleznie od zalecen lekarza, lecz dziwnej mody np.na karmienie jedynie sztuczne, by...piersi pozostaly w nienaruszonym stanie lub - wymuszanie cc, by...partnera nie wystraszyc wygladem sromu po porodzie... Dla mnie to paranoja

Gość gość
w d****h wam sie poprzewracalo, gdyby w latach 50tych mezczyzna nie wymyslil antykoncepcji to albo musialybyscie trzymac nogi razem, albo rodzilybyscie co rok to prorok i nie mialbyscie czasu na takie glupie filozofie, ze macierzynstwo jest prawem a nie obowiazkiem kobiety...

Gość gość
w dawnych czasach, gdy z jakis powodow kobieta nie miala pokarmu, to zeby jej dziecko przezylo musiala wynajac mamke, co kosztowalo, czesto zdarzalo sie, ze panstwo zabijali dzieci mamki, zeby caly pokarm z jej piersi byl tylko dla dzieci pani. Bez pokarmu z piersi dziecko nie mialo szans przezycia. Wynalzienie mleka modyfikowanego spowodowalo uwolnienie kobiety od koniecznosci karmienia piersia, ale w przypadkach ekstremalnych jak wojna, epidemia, braki w towarze, tylko pokarm z piersi kobiety, ktora urodzila, daje mozliwosc przezycia noworodkowi.

Gość gość
mysle, ze nie o to chodzilo autorce topiku, ale o zauwazenie, ze odkad kobiety maja inne mozliwosci, to powinny z nich korzystac, niezaleznie od zalecen lekarza, lecz dziwnej mody np.na karmienie jedynie sztuczne, by...piersi pozostaly w nienaruszonym stanie lub - wymuszanie cc, by...partnera nie wystraszyc wygladem sromu po porodzie... Dla mnie to paranoja>>> trzeba bys p*****lnieta i naprawde zastanowic sie nad wyborem faceta, jezeli boisz mu sie pokazac swoj srom po porodzie waszego wspolnego dziecka. Jak chcecie zrobic z facetow mieczakow, co to jak zobaczy malenka ranke, albo mal blizne to zaraz mdleje, albo brzydzi sie to gratulacje...P***o niech dalej rzadzi, a wy jako lalki i worki na sperme dla facetow. Tylko ze starosc szybko przychodzi, co wtedy zrobicie, biedaczki?...

Gość gość
nie wiem tylko po co natura dała mózgi i głowy kobietom, skoro ewidentnie mają one teraz chodzić z worami na głowie bo takie jest podsumowanie tego wszystkiego co natura zrobiła kobiecie- załozyła jej wór na łeb swoimi dobrodzejstwami w postaci ciąży, porodu i karmienia nie bądź taką bohaterką- wzruszenie znarodzin dziecka to jedno, erotyka to drugie ale jak babka zamierza byc matka i się zachowywac jak matka, to chocby miała super srom to i tak dla faceta zawsze pozostanie głównie matką i tak to sie kończy jak gwiazda jedna z druga tak się boi plakietki bycia tylko worem na spermę swego ukochanego, że aż postanawia rodzić sn i karmic piersią, potem spać z dzieckiem itd. bo przecież jak się ludzie bardzo kochaja, to wybaczają sobie wady, nie muszą nawet razem spac, potem rozmawiac, potem dziecko najwazniejsz i jak się ludzie kochaja, to nic to zmienia, w efekcie się rozstają, bo jak się ludzie kochają, to przecież nie muszą nawet ze sobą być. i prawda.;-/

Gość gość
Nie, natura stworzyła mężczyzn do karmienia swoimi wielkimi cycami, ale teraz mają je w zaniku, bo kobiety im ten przywilej odebrały. Nie pij na noc, bo mózg ci zaniknie, jak im cycki.

Gość gość
trochę wypaczone sa kobiety które dzieci nie pragna takie jest moje zdanie.Widocznie wszystkie nie jesteśmy do tego stworzone,sa wyjątki którym ja szczerze wspolczuje.Ja akurat odnalazłam się i w kp i byciu mamą.Dla mnie nie ma nic piękniejszego i ja uważam ,ze po to się urodziłam.Mam dla kogo zyc i uwielbiam to swoje zycie,chociaz nie powiem sa dni cięższe.Wspolczuje kobietom,ktore to omija.Zreszta nie chce mi się wierzyc,ze można swiadomie decydować się na brak potomstwa.Przykład A Mucha.Nigdy nie chciała dzieci,zarzekała się, nie potrafiła się ciepło o nich wypowiadać...A teraz zaliczyła wpadke i zwariowała na pkcie dziecka i zrobiła sobie kolejne...Nigdy nie mow nigdy ,bo można załowac,a czasu nie cofniesz...

Gość gość
hej powyżej co to za koment?heheh kp uważasz za błą?dziewczyno idz się lecz.wlasnie takie jak ty nie powinny mieć dzieci wypaczone mozgi.ja kp ,spimy w 3 i co z tego?sex uprawiamy kiedy chcemy,a ja wciąż działam na meza jak powinnam...jak twój facet jest niedojrzały to będzie przeszkadzało mu kp,ale to wy macie problem.moj maz uwielbia moje piersi,ktore po ponad 2 latch karmienia wciąż sa cudowne!!!

Gość gość
macierzyństwo jest prawem kobiety ale nie obowiązkiem i tyle xxx Świeta racja

Gość gość
trochę wypaczone sa kobiety które dzieci nie pragna takie jest moje zdanie.Widocznie wszystkie nie jesteśmy do tego stworzone,sa wyjątki którym ja szczerze wspolczuje.Ja akurat odnalazłam się i w kp i byciu mamą.Dla mnie nie ma nic piękniejszego i ja uważam ,ze po to się urodziłam.Mam dla kogo zyc i uwielbiam to swoje zycie,chociaz nie powiem sa dni cięższe.Wspolczuje kobietom,ktore to omija.Zreszta nie chce mi się wierzyc,ze można swiadomie decydować się na brak potomstwa.Przykład A Mucha.Nigdy nie chciała dzieci,zarzekała się, nie potrafiła się ciepło o nich wypowiadać...A teraz zaliczyła wpadke i zwariowała na pkcie dziecka i zrobiła sobie kolejne...Nigdy nie mow nigdy ,bo można załowac,a czasu nie cofniesz... x x x A mi Ciebie szkoda,pomimo że tez jestem matka,ale nie ma nic gorszego niz takie ograniczone osoby które nie rozumieja że każdy jest inny i ma inne pragnienia

Gość gość
anna mucha używała oklepanych argumentów za brakiem macierzyństwa wiadomo było, że jej minie jak ktos mocno czegoś chce lub nie chce to nie biega i nie opowiada o tym w mediach ja nie chcę mieć dzieci i mam za tym takie argumenty, których nigdy u nikogo jeszcze nie słyszałam i tu na kafe nikt mnie jeszcze nie przekonał i wątpię czy to się kiedykolwiek dokona jednym z argumentów są kobiety jak ta powyżej współczująca bolejąca. przestawia się nagle ludziom w głowach, wszystko schodzi na drugi plan włącznie z mężem, nagle śpicie w trójkę i łóżko małżeńskie staje się jak widokówka z IKEI, cała wataha ludzi, połamane chipsy, a gdzie jakas higiena psychiczna, że to miejsce od spanai i seksu, kojarzące się z erotyką? sypialnia mojej kuzynki też wygląda jak pokój dla dziecka, bo w 4 muszą tam spać. rozumeim , że to jest miłość w rodzinie i nie w tym rzecz, że to odtrącam. tylko dlaczego nie ma w tym żadnej równowagi? nie wystarfczy, że dziecko swymi potrzebami i obecnością wypełnia cały dzień? musi wypełniać i noc? nie- wy tego chcecie, nie musi, sami się o to prosicie. i otóż to. w głowach wam się zmienia. a ja nie chcę takiej zmiany inwazyjnej, na wszystko, zamach na całe dotychczasowe życie. i nie chcę słuchać o żadnym kochaniu dziecka bardziej od meża, bo to mnie przyprawia o mdłości szczególnie.

Gość gość
ja nie karmiłam piersią bo mnie to obrzydzało, nie iem czemu jest na to taka nagonka, moje dziecko nigdy nie chorowało, tak jak te co byly karmione piersią, nie żałuje, nie byłam dojną krową z cycami.

Gość gość
heloiza999 -W*********J Z TEGO TEMATU !!!!!!

Gość gość
nie dojna krowa tylko sama natura.a bzykac można się wszędzie.sypialnia kojarzy mi się tylko ze spaniem.

Gość gość
''Czy uważacie że natura stworzyła kobiety do karmienia piersią '' Trochę bezsensu postawione pytanie. A do czego lub kogo innego stworzyła do tego? Każda płeć ma tak skonstruowane ciała by móc spełniać inne zadania, gdyby było inaczej nie posiadalibyśmy płci.