Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zepsuć bratowej wesele

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam bratową, której bardzo nie lubię, ponieważ jest to osoba, która uważa, że zawsze wszystko wie najlepiej i nie toleruje żadnego innego stylu życia, niż ten, który ona prowadzi. Wielokrotnie czyni mi uwagi na temat mojej pracy, wyglądu, związku itd. Wtrąca się w moje relacje z mamą i z braćmi. DO tego jest osobą wyjątkowo pazerną i chytrą oraz zazdrosną, co chcę wykorzystać. X X X Nie zamierzam, czego się może spodziewaliście po tytule, przeprowadzać akcji rodem z partyzantki, by wywołać skandal w kościele lub sali weselnej. Chcę po prostu wyglądać lepiej niż ona i nie naruszając zasad, czyli nie ubierając białej sukienki. Liczę na rady. X X X Bratowa na ślubie cywilnym ubrana była wulgarnie, więc przewiduję super mini albo sukienkę w typie księżniczka. Obie jesteśmy niewysokie (ona 161cm, ja 165), ze średniej wielkości biustem, ja mam długie ciemne włosy, ona krótkie i jasne. Jest dość korpulentna, ale nie gruba - ja szczupła. X X X Po prostu proszę doradźcie, jak wyglądać "jak milion dolarów" i w dobrym guście ;-) Myślałam o uszyciu sukienki w kolorze nude albo złotawej (żeby nie była za jasna) z brązowym paskiem i obramowaniami, prostej, ale z tyłu z niewielkim wypuszczanym trenem i do tego biżuteria srebrna w stylu bransolet Pandora z bursztynem i bursztynowe kolczyki w uszach

Gość gość
zepsuć bratowej czy bratu ΚURWO zawistna!

Gość gość
buty na bardzo wysokim obcasie, i w torebce na wszelki wypadek na nizszym, bron boze nie rob na glowie koka, tylko jakies fajne modne uczesanie, moze kilka lekkich jasniejszych refleksow na wlosach, co do sukienki , idz na solarium kilka razy, tak zeby uzyskac zdrowa opalenizne , bron boze ciemna solare, zrob sobie ladne paznokcie, jezeli pasuje tobie kolor zloty, to czemu nie, sukienka moze byc zlota, jezeli jestes szczupla i masz ladna figure, to proponuje cos z lejacego materialu, moze dyskretne rozciecie na plecach?? wyeksponuj to co masz ladne:) a no i na makijaz idz do profesjonalenj makijazystki, posmaruj sie balsamem z drobinkami zlota;]

Gość gość
zo do sukienki a ja o solarium;] sorry ze nie skladnie, pisalam w czesciach;p

Gość gość
nie wypowiem sie o pomysle zespucia wesela, ale jezeli chcesz ladniej wygladac to muszisz przemyslec swoja koncepcje... Wedlug mnie juz od dawna nie modne jest polaczenie zlota i brazu, a do tego jeszcze bursztyn (ale i tak lepiej niz zlota bizuteria). Przede wszystkim zadbaj o profesjonalny makijaz, zrob ladne paznokcie (ale nie sztuczne i dlugie tipsiory) no i fryzura bez tony lakieru trzymajacego wlosy miesiac. Jestes niska, wiec szpilki, powiedizlabym z 9 cm, mi podobaja sie takie z ukryta platforma pod palcami, takie gdzie widac ile jest platformy z przodu wygladaja wulgarnie, ale musisz umiec chodzic. nikt nie zwroci uwagi na buty jak bedziesz szla jak kaczka. Co do sukienki bedzie ciezko, wiekszosc dziewczyn jeszcze nosi krotkie, jak koniecznie chcesz dluga to myslalabym o uszycie czegos na wzor zielonej sukni jaka miala ksiezna Kate na otwarciu olimpiady w londynie. Ciezko teraz w sklepach znalezc ladna sukienke.

Gość gość
Nie chodzę do solarium, mam lekko śniadą karnację. Nie chcę psuć bratu wesela, tylko jej, wiem, że ona się irytuje, kiedy ktoś inny słyszy komplementy z racji wyglądu albo ma / wygląda jakby miał więcej pieniędzy niż ona i to o to tylko chodzi. Modą nie interesuję się w ogóle, więc nie wiem, co jest modne. Zresztą ślub i tak będzie w maju w przyszłym roku... więc czasu jest dużo, a i moda trochę może się zmienić. Mi podobają się odcienie beżu / brązu oraz szmaragdu dlatego chciałam w tym kolorze suknię, aby nie była na 1 raz.

Gość gość
Wiesz, to w gruncie rzeczy zalezy od tego jakie sa twoje mocne strony wygladu i co ci pasuje. Napisz cos wiecej.

Gość gość
Jestem brunetką, mam żółtobrązowe oczy w ciemnej oprawie, długie proste ciemnobrązowe włosy, wydatne kości policzkowe, dość długie nogi, budowę klepsydry, biust średniej wielkości, raczej krótkie palce ;-)

Gość gość
przedewszystkim musisz byc czarujaca, usmiechnieta, mila, rozpromieniona, pewna siebie, musisz dyskretnie czarowac wszystkich-rodzina, wujowie,ciotki, ,zawsze jest tak ze na panna mloda wszyscy zwracaja uwage, ty swoim ujmujacym zachowaniem skup uwage na sobie

Gość gość
podkresl figure, wybierz krotka sukienke jesli masz ladne nogi, naucz sie dobrze chodzic na szpilkach

Gość ddad
nie rob tego, bo za pare lat bedziesz zalowac - wiem cos o tym!

Gość ddad
nie rob tego, bo za pare lat bedziesz zalowac - wiem cos o tym!

Gość gość
Bezowa sukienka jest mega nudna. Wybierz kolor odwazny jak gleboka czerwiec przeciez jestes brunetka. Ja bylam ubrana wlasnie w czerwona kiecke nie wulgarna, ale podkrslajaca moje atuty i wszyscy na mnie zwracai uwage. Nawet panna mloda patrzyla na mnie z wyrzutem bo miala nudna biala kiecke bez ramiaczke na ktora kupe kasy wydala a efekt nie byl tego wart.

Gość gość
ale,czego ma zalowac,ze chce ładnie wyglądać, przecież tym nie rozwali wesela,

Gość gość
kurpulentna ale nie gruba?

Gość gość
Nie chcę zakładać krótkiej sukienki. Nie, nie gruba. Była gruba, ale już schudła.

Gość Amandaniebieskoookaaa
Skoro masz długie ciemne włosy to myślę że dobrze do Ciebie będą pasowały żywe kolory, ewentualnie pastelowe. Nie przesadzaj z tym beżem bo może byc za blado. Musiała byś byc dobrze opalona do jasnej sukienki. Buty - szpilki, na wysokim obcasie, najlepiej jasne, cieliste, wtedy wydłużają nogi. Te bursztyny - nie nie nie. Taką biżuterie nosza raczej dojrzałe kobiety :D postaw na coś delikatniejszego, jeśli będziesz miała sukienkę u góry Gorsetową bez ramiączek, to postawiła bym na jakiś dłuższy naszyjnik. Wyrazisty makijaż, włosy czasem nie kok, skoro masz długie to zrób jakąś piękną fryzurę, gdzie na przykłąd włosy będą z jednej strony opadac luźno na ramię, a z drugiej na przykłąd warkocz z boku dobierany albo wpięty ładny kwiat. Krótkowłose dziewczyny zazwyczaj zazdroszczą długich włosów, więc wyeksponuj je :p

Gość gość
Chciałabym się ubrać w miarę skromnie, ale z klasą i nie lubię sukienek bez ramion. Są niewygodne dla mnie. A co do bursztynów, to myślałam o czymś pod kolor sukienki. Nie są babcine, to coś w tym stylu trollbeads.com.pl/pl/c/Bursztyn/25

Gość gość
ale jestes zawistna szmata ,ciekawe jak by tobie ktoś zepsuł slub

Gość Amandaniebieskoookaaa
to jak góra sukienki będzie wyglądac? mnie się bardzo podobają gorsetowe sukienki, i zawsze szczupłe dziewczyny wyglądają w nich oszałamiająco. Bo sukienki z ramiączkami to nie robią takiego wrażenia. a pytasz jak powalic Pannę Młodą więc odpowiadam. Bransoletka a la Pandora spoko, ale jednak te bursztyny do mnie nie przemawiają, oraz ten brąz.

Gość gość
ja jak świadkowałam przyjaciółce to kupiłam suknię firmy Heine, długą, czerwoną, na ramionach i pod biustem był pasek z cekinów, sunia szyfonowa, postaw na elegancję

Gość gość
Cóż, od paru lat ona mi już próbuje zepsuć co się da i brata traktuje gorzej niż psa (nie wiem, co on w niej widzi), więc... Poza tym, jak napisałam, nie będę przeprowadzać żadnych "akcji", to poniżej mojej godności, ona sama się wkurzy, jeśli będę ładnie wyglądać.

Gość gość
Bez przesady to ze bedzie wygladac lepiej niz panna moda to nie jest zepsucie slubu. Niektore panny mlode sa tak szkardne, grube zaniedbane ze ladne kobiety nawet w worku na ziemniak beda wygladac lepiej. Postaw na zywy kolor jak czerwien zadne nudne beze.

Gość gość
Chciałam mieć sukienkę z małymi rękawkami. Tak, chciałam właśnie coś bardzo eleganckiego i dość prostego

Gość gość
Nie lubię czerwieni, co sądzicie o szmaragdowej zieleni?

Gość wiśnióweczka
Sobie może nastrój poprawisz, ale czy bratowej zepsujesz? wątpię... ja własnym ślubem byłam tak podekscytowana, że nie wiem nawet kto był, a co dopiero w co był ubrany... żeby nago skakał to bym nie zobaczyła ;-) Ale jeżeli zrobisz się na bóstwo i będziesz uśmiechnięta, szczęśliwa to na pewno będą komplementy i na żywo i później np. podczas oglądania płyty czy zdjęć. Wtedy może faktycznie Twoją bratową zazdrość ogarnie... może coś w tym jest ;-) Musisz czuć się dobrze, ale ja postawiłabym na zgrabną, prostą, elegancką kieckę w kolorze żywym /ostatecznie ecru ale nie beż/. Do tego ładna biżuteria /może perły albo kryształki svarovski do ecru np./ i naturalna fryzura. Masz dużo czasu - wymyślisz coś.

Gość gość
Szmaragdowa zielen tez jest bardzo ladna