Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zdrowe odżywianie a posiadanie dzieci

Polecane posty

Gość gość

Czy przez to, że staliście się rodzicami zmieniliście nawyki żywieniowe? No, bo nikt nie chce żeby jego dziecko było grube i miało popsute zęby więc nie będzie go futrować czekoladkami a w związku z tym w domu nie można ich mieć i samemu podjadać. Jak się chce żeby dziecko jadło warzywa to trzeba ciągle je wprowadzać do jadłospisu i tym samym też się je zdrowiej... Czy tak to działa czy to tylko mrzonki? :)

Gość gość
ja akurat nie chcę mieć dzieci, ale jakbym je miała to faktycznie byłby dylemat...bo z jednej strony od cukru psują się zęby, sama mam zepsute bo rodzice o to nie dbali, i dawali mi słodycze, ale z drugiej strony jak tu dziecku nie dać batonika? powiedzą że wyrodna matka :( więc taka ambiwalencja, nie wiadomo co robić...

Gość gość
Wiesz, jak się ma dziecko to ono staje się członkiem rodziny i w zasadzie nabiera takich nawyków, jakie rodzina ma. Nie daję mu np. alkoholu itd., ale w większości jada z nami, takie posiłki jak my, bo inaczej to byłoby nawet trudno zorganizować. Jak my jemy ciastka albo pizzę to ono z nami, jak my jemy obiad z kaszką i indyczkiem to ono z nami. Nie, nie zmienialiśmy jakoś specjalnie nawyków pod niego.