Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres i swedzenie

Polecane posty

Gość gość

jestem 3 dzień po okresie i mnie swędzi tam na dole... nie mam upławów ale swędzi, co robić?

Gość Kiarisa
Po miesiączce występuje niedobór bakterii mlekowych w pochwie, stąd to swędzenie. Jeżeli pojawiłyby się upławy bądź nieprzyjemny zapach idź do ginekologa. Podmywaj się płynem z kwasem mlekowym i zakładaj na noc przez kilka dni invag, probiotyk skolonizuje pochwę bakteriami mlekowymi i przyniesie ci ulgę.

Gość gość
Radzę abyś do podmywania się używała środków do higieny intymnej,przyczyną nieprzyjemnego swędzenia mogą też być po prostu podpaski lub tampony,staraj się używać podpasek bez zapachowych z normalnej włukniny.

Gość gość
Stosuj podpaski bawełniane bezzapachowe, zapach i siateczka często powodują podrażnienia. Myj okolice intymne płynem z kwasem mlekowym i codziennie po podmyciu smaruj się provag żelem. Żel chroni prze patogenami, ja stosuje go już kilka miesięcy i w tym czasie infekcji intymnej nie miałam.

Gość gość
ja myslę ze jak swędzi to trzeba się umyć :P

Gość Ola478
Wraz z krwią miesiączkową wypłukiwane są bakterie kwasu mlekowego, które tworzą barierę ochronną przed patogenami. Widocznie masz pierwsze objawy infekcji, zaaplikuj sobie globulkę probiotyku invag, który natychmiast wzmocni Twoją mikroflorę, kuracja powinna trwać 7-dni. Mnie zawsze pomaga.

Gość mio mao
dziewczyny dobrze radzą-mnie też czasem dopada takie swędzenie-pomaga clotrimazolum i probiotyk dopochwowo.A jeśli sytuacja się powtórzy to możesz zapobiegawczo po mieisączce założyć lactovaginal przez 3-4 dni żeby uniknąć takich objawów.Maść i probiotyki są bez recepty.

Gość gość
infekcja pomaga tez masc albo globulki clotrimazolum