Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirundabej

Długie starania o pierwsze dziecko a decyzja o drugim

Polecane posty

Gość mirundabej

Są tu osoby, które pierwszej ciąży doczekały się dopiero po długich i męczących staraniach ? Czy planujecie bądź macie 2 dziecko , jak to u was wygląda ? Ja mam 34 lata, podjęłam z mężem decyzję, że spróbujemy zajść w 2 ciążę, ale od razu mam wizję, że prędko to się nie uda. Mój synek ma ponad 3 lata, odkąd skończył rok nie zabezpieczaliśmy się właściwie za wyjątkiem małej częstotliwości seksu w dni płodne, w ciążę dotąd nie zaszłam, teraz chcemy przycelować bardziej w dni płodne i zobaczymy co wyjdzie. Może napisze ktoś , kto ma podobne doświadczenia ?

Ja o pierwsze dziecko starałam się 2,5 roku. Bardzo szybko podjęliśmy decyzję o drugim dziecku, jednak też "chwilę" to trwało - między córkami jest 3 lata różnicy.. Z tym, że w przypadku drugiej ciąży na 95% blokowała mnie psychika, a w ciążę zaszłam w cyklu, w którym prędzej spodziewałabym się trzęsienia ziemi niż ciąży ;)

Gość gość
ja o pierwszą ciążę starałam się bardzo długo, lekarz powiedział po porodzie, że mam się cieszyć tym jednym dzieckiem bo z zajściem drugi raz w ciążę będzie jeszcze większy problem, jednak teraz po prawie 4 latach jestem na końcówce 2 ciąży w którą zaszłam bez najmniejszego problemu, po prostu się nie zabezpieczaliśmy i cieszyliśmy seksem.

Gość gość
Do nowego projektu telewizyjnego poświęconego leczeniu niepłodności szukamy par lub osób, które od dłuższego czasu bezskutecznie starają się o dziecko. Projekt, o którym pisze jest filmem/serialem dokumentalnym. Szukamy osób/par, które zgodziłyby się współpracować z nami. Chcielibyśmy w rzetelny i sumienny sposób pokazać ludziom w Polsce, z jakimi problemami na co dzień borykają się ludzie starający się o dziecko. Przy naszym projekcie współpracujemy z kliniką, która zajmuje się leczeniem niepłodności. Z naszej strony zobowiązujemy się do sfinansowania osobom, które zdecydują się na współprace z nami, wszystkich wizyt lekarskich, wszystkich potrzebnych badań oraz gdy zajdzie taka potrzeba również sfinansowania zabiegu inseminacji, in vitro lub nawet adopcji komórki rozrodczej lub zarodka. Jeżeli byliby Państwo zainteresowani proszę o kontakt na adres: projekt_ivf@o2.pl. Wszystkie rozmowy, które przeprowadzamy są poufne i objęte tajemnicą dziennikarską i oczywiście do niczego Państwa nie zobowiązują