Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Anglii

Polecane posty

Gość gość

W Anglii pomalu zaczyna przewazac minimalna krajowa w wiekszosci sektorow. Jeszcze troche i wszystkim beda placic NMW.!!!

Gość trapped
Jeszcze więcej niech was się tam zjedzie to na pewno będzie lepiej. Polak = nowy cygan europy Polaczki koniecznie chcą zrobić z UK drugą Polskę, a nad Wisłą montują drugi Bangladesz. By żyło się gorzej. Wszystkim.

Gość gość
W wiekszosci sektorow? Chyba sobie zartujesz. Pokarz mi programiste, lekarza czy prawnika, ktory pracuje za najnizsza krajowa.

Gość gość
W sklepach, pubach, barach, restauracjach, fabrykach, magazynach...Nawet na noci juz oferuja minimum

Gość gość
Dawniej zarobki lepsze byly, a koszty zycia nizsze, a teraz nawet specjalistom oferuja minimalna!

Gość exdebill_po_wakacjach
jakim specjalistom? pokaż ogłoszenie?

z tych wymienionych to nie wiem kto miałby być specjalistą...specjalista w dziedzinie pakowania artykułów spożywczych? Specjalista w układaniu towaru?

Gość gość
Moorland ha ha, rozsmieszylas mnie. Specjalista obslugi urzadzenia zmywajacego ;) czyli tzw kitchen porter.

Gość gość
specjalista obslugi mopa i miotly

Gość gość
Budowlancom na przyklad oferuja minimum, kierowcom, pracownikom biur

Gość nie wytrzymalabym dluzej
Moj maz jest programista. Zarabia cos kolo f14/h. Jego koledzy z kilka lat wiekszym stazem pracy zarbiaja 35.000 rocznie

Gość gość
Gdzie? W jakim rejonie UK?

Gość nie wytrzymalabym dluzej
North West i przeliczylam - jednak 12, nie 14/h ;)

Gość a nie lepiej nauczyc dziecko
u mnie kierowca ma gola wyplate 24 tys na rok - do tego dochodza nadgodziny jak chce pracowac wiecej. u mnie kucharze zarabiaja 21 tys na rok a KP maja po 8.50 na godzine wiec trzeba sie dobrze rozejrzec a znajdziesz prace

Gość a nie lepiej nauczyc dziecko
u mnie kierowca ma gola wyplate 24 tys na rok - do tego dochodza nadgodziny jak chce pracowac wiecej. u mnie kucharze zarabiaja 21 tys na rok a KP maja po 8.50 na godzine wiec trzeba sie dobrze rozejrzec a znajdziesz prace a poza tym budowlancy z prawdziwego zdazenie z papierami zarabiaja naprawde niezle

Gość gość
No i co to jest 21-24 tys brutto???

Gość gość
"No i co to jest 21-24 tys brutto??? " no przecież to jest nic, tobie przecież się należy minimum 100k rocznie, najlepiej za leżenie z piwem przed telewizorem.. / poza tym on napisał że chodzi o "gołą wypłatę" czyli netto..

Gość gość
No to by bylo 1750-2000 netto mc... Ok

Gość gość
gość Dawniej zarobki lepsze byly, a koszty zycia nizsze, a teraz nawet specjalistom oferuja minimalna! xxxxxxxxxxxxxxxxxx w 2000 roku mija przyjaciółka pracowała na sprzątaniach prywatnych domów w Londynie i miała stawkę 11f/h!!! ja dzisiaj przy tej samej robocie zarabiam 7,5 i wszyscy mi mówią "ale masz wysoka stawkę!"

Gość gość
A ile bys chciala za sprzatanie? Nie trzeba byc specjalista, zeby sprzatac.

Gość gość
nie chodzi o to ile bym chciała - usiłuję wam tylko pokazać różnicę! w 2000 roku 11 na godzinę, gdzie funt w Polsce kosztował 7 zł!!! poza tym wtedy głupia paczka papierosów kosztowała w Londynie 3 funty! 20 funtów wystarczało jej na zakupy na cały tydzień! - tylko dwie godziny pracy!

Gość gość
7.50/h wysoka stawka omg...

Gość gość
No i co z tego? To wcale nie znaczy, ze specjalisci zarabiaja najnizsza krajowa. Moja wyplata sie podwoila od 2007.

Gość gość
jak ja przyjechalam do UK pierwszy raz w 2008 r to zarabialam w dosc duzej elaganckiej restauracji 6,5/h a teraz znowu pracuje w restauracji ale za 6,31/h takze dawniej troche lepiej placili niz teraz bo minelo 5 lat a ja zarabiam w takiej samej pracy mniej niz wczesniej !!!! cos w tym jest ze zaczynaja w wielu miejscach placic minimum a moja znajoma zaczela prace jako sekretarka za 6,40 i to jest naprawde malo ...oni wiedza ze na kazde miejsce jest wielu chetnych to i tak znajda i jak nie ty to inny bedzie robil za minimalna to po co maja lepiej placic to nadmierny naplyw emigrantow do UK to spowodowal poprostu jest tu za duzo ludzi a za malo ofert pracy

Gość gość
No a czego Ty sie spodziewasz po pracy w restauracji itd.? Przeciez nikt Ci za to nie da £20/h. Chetnych to jest owszem duzo, ale do prostych fizycznych prac za minimum. Nikt mi nie powie, ze taki nauczyciel, lekarz, prawnik, informatyk, dobry budowlaniec, wizazystka itd.,itp.ma minimalna!

Gość gość
a w PL ile teraz te zawody zarabiaja? No ile w PL zarabia nauczycielka? Tutaj za sprawa ogromnej ilosci chetnych tez tak bedzie, stopniowo nawet inzynier bedzie zarabial smieszne pieniadze, niemozliwe? W PL tez to bylo niemozliwe...Im wiecej chetnych na dane stanowisko tym mniejsza stawka na danym stanowisku, dotyczy to wszystkich zawodow...Nie placa ci za ciezka prace, tylko za to jak bardzo jestes potrzebny...

Gość gość
dokładnie!!! myślicie, że Anglicy nie potrafią liczyć???