Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwrot towaru

Polecane posty

Gość gość

Córka kupiła bluzkę na moim koncie na allegro. Doszło do transakcji, jednak jako, że kolor i jakość materiału odbiega od zdjęcia w znacznym stopniu, córka stwierdziła że bluzkę odeśle i poprosi o zwrot pieniędzy. Sprzedawca się zgodził, ja jednak boję się, że allegro zamknie mi konto. Dostałam już 2 ostrzeżenia za niedokonane transakcje (z jej winy, gdyż nie zapłaciła za zakupiony towar). Czy jeśli doszło do transakcji a kupujący po prostu dokonuje zwrotu, to dostanę ostrzeżenie, czy nie? Zamkną mi konto??? Bardzo proszę o odpowiedź. Hasło do allegro już zmieniłam, na wszelki wypadek by córka więcej nie korzystała.

Gość gość
Na prawdę nie wiecie jak to jest?

Gość gość
Nie powinno być problemu skoro sprzedający się zgodził na zwrot(raczej nie ma innego wyjścia-nie wywiązał się z umowy-towar odbiegał od tego oferowanego na aukcji). On występuje do allegro o zwrot prowizji, allegro pisze do Ciebie czy rzeczywiście towar nie został sprzedany, potwierdzasz poprzez nie wnoszenie sprzeciwu na zwrot prowizji. I tyle.

Gość gość
Ja bym ci zamknęła już teraz. Widać, że jesteś nieuczciwa. Jak można się tłumaczyć, że córka kupiła coś na allegro z twojego konta. A jak zapłaciła? Bez twojej wiedzy? Ma dostęp do twojego konta? Takie kity, to wciskaj w szczeliny okien.

Gość gość
kupując na allegro nie trzeba płacić zawsze z tego samego konta, można zamówić przesyłkę za pobraniem.

Gość gość
nie ma żadnych podstaw do zamknięcia konta. transakcja się odbyła, zapłaciłaś, więc wszystko prawidłowo. zwrotu masz prawo dokonać w przeciągu 10 dni bez podania przyczyny, prawo ci to gwrantuje i każdy sprzedawca prowadzący działalność tego przestrzega. co innego jak kupiłaś w drodze licytacji, a nie "kup teraz", bo wtedy sprzedawca nie musi z automatu przyjąć zwrotu, ale skoro się zgodził, to nie ma problemu

Gość gość
Jesteś strasznie nieodpowiedzialna, masz szczęście, że córka nie kupiła samochodu albo łodzi. :P