Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaLipiec

Badanie USG bioderek u niemowląt

Polecane posty

Gość MamaLipiec

Wtam Was mamy. Mam takie pytanie. Czy ktoras zWas robila juz badanie usg bioderek? Bylam dzisiaj na takim usg i lekarz powiedzial mi ze u mojego malca nie zmineralizowala sie maź w stawie biodrowym , najprawdopodobniej spowodowane jest to zbyt makymdoborem wapna w organizmie. Nie karmie juz piersia bo przepalil mi sie pokarm wiec karmie dzidzie mlekiem nan pro 1. Dodatkowo daje mu wapno doustnie, wszystkie wskazanewitaminy. Lekarz powiedzial bym nie panikowala poczekamy jeszcze do 6 misiaca zycia, Olekma teraz 4 i wtedy bedziemy myskec. Czy ktoas z Was miala taka sytuacje ze swoim dzieckiem. ? A mozektoras z Was slyszala od kogos na ten temat. W necie nie moge nic znalezc a pinad to jak cos jest tojakies glupoty ze niby dziecko bedzie miec problemy z chodzeniem a lekarz powiedzial ze akurat o to sie martwic nie musze....

Gość gość
Nie słyszałam nic na ten temat . Ale radziła bym ci poczytać dokładnie jak wchłania się wapno. Podawanie samego wapna nic nie da jeśli zabraknie magnezu, Wit d3 oraz fosforu. Jeśli zabraknie zwłaszcza magnezu, to wapno samo nic nie da. poczytaj ile magnezu, d3 i fosforu ma dostawać dziecko. Sprawdź ile jest tego w mleku. I może dopytaj lekarza jeszcze dokladniej

Gość gość
Bardzo dziekuje za podpowiedz. Duzo czytalam na ten temat ale nie w ta droge. Wiem ze bardzo duze znaczenie ma wlasnie witamina D ktora odpowiada za wchlanianie tego p7erwiastka wapna. Dobrze, bede sie radzic lekarzy. Dzieki

Gość gość
Bardzo dziekuje za podpowiedz. Duzo czytalam na ten temat ale nie w ta droge. Wiem ze bardzo duze znaczenie ma wlasnie witamina D ktora odpowiada za wchlanianie tego p7erwiastka wapna. Dobrze, bede sie radzic lekarzy. Dzieki