Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu piers kurczaka wyszła mdła

Polecane posty

Gość gość

posypałam piers przyprawa do kurczaka, wstawiłam do lodówki na pół godz. Potem zapiekłam z ananasem i serem w naczyniu żaroodpornym. Sam kurczak był jakiś taki mdły, bez smaku. Co zrobić żeby pieczona pierś była smaczna? Marynować w czymś całą noc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość julita 17
eee wystarczy 1h może masz gorszy dzień

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Za malo przyprawilas...i w towarzystwie sera i ananasa, to smaku specjalnie nie wyciagniesz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a może powinnam była dodać soli? bo nie dodałam, ale przyprawa do kurczaka w zasadzie jest słona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja sobie taka marynate. Troche oleju lub oliwy i do tego przyprawy sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, czosnek, papryka słodka/ostra itp. W zależności jaki smak chce uzyskać. Smaruje tym mięso i odstawiam na minimum godzinę. Nigdy nie jest suche.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja bym rozkroiła pierś "na książkę" i wsadziła część sera do środka, dodatkowo zawsze warto dać czosnek i zioła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dodaj imbiry anstepnym razem ,piers to nie udko , mieso mdle i suche

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
jak przyprawisz sola, pieprzem, ziolami i sokiem z cytyrny, a NIE sztuczna przyprawa do kurczaka, to bedzie smak pyszny i nigdy nie mdly. ale trzeba nie zalowac tych przypraw ;) oczywiscie czosnek bardzo przydaje sie tez, zeby nie bylo mdle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
poza tym, nie trzeba zbyt dlugo piec, zeby z miesa nie wyplynely soki i wyplukaly smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×