Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy dałyście dziecku pierwszy raz PIZZĘ do zjedzenia

Polecane posty

Gość gość

i w ogóle takie tego typu rzeczy: pizza, frytki.... z ciekawości pytam po prostu :)

Gość gość
pizza coś ok roku. Tyle, że taka w domu robiona. Domowa pizza jest bardzo zdrowa. Znam dzieci, które warzywa zjedzą np tylko na pizzy

Gość gość
właśnie, z tą pizzą robioną w domu ( oczywiście pomijam mrożonki ) to świetny pomysł dla małego dziecka :)

Gość gość
ale czy tak małe dziecko może jeść ciasto drożdżowe ?

Gość gość
Czy może jeśc drożdzowe ciasto? wg mnie jak najbardziej. Roczne dziecko może jeść już wszystko (nie licząc np grzybów). A jeśli boisz się drożdzowego ciasta, to jest cała masa przepisów bez drożdży. Jednak tak obiektywnie patrząc to pizza jest naprawde swietnym wynalazkiem. Mięso, warzywa, sos z pomidorów, do tego ciasto domowe do którego można dodać jakieś zdrowe dodatki. Dla mnie to naprawdę udany obiad dla malucha. No i zawsze to pieczone nie smażone ;) Dla mnie pizza wcale nie zalicza się do fastfoodów. A co do frytek. Pierwsze dziecko też spróbowało po roku. Nie jest to jednak jedzenie, bo u nas w ogóle w domu rzadko kiedy jada się fast foody. Nie chodzi o witaminki, zdrowie itd, ale jak pomysle z czego to jest, to jakoś słabo mi się robi ;P Fast foody robie sama jak już :) hot dogi z dobrymi parówkami, hamburgery prawdziwe wołowe no i nie z coleslawem, bo to najwieksza porażka chyba :D frytki też robię, aczkolwiek rzadko, bo mnie wątroba boli jak sie najem takiego tłustego smazonego ;P jedyne frytki jakie moge jeść to pieczone w piekarniku kupne mrozone ;P

Gość ssuuuuper pomysł
synek kończy niedługo roczek no to może nie na imprezę urodzinkową ale niedługo po zrobię dla niego i przy okazji dla nas taką pyszną domową pizzę :)

Gość gość
frytki i kupna pizze dalam do sprobowania jak syn mial niecaly rok. Innych fast foodow nie daje mu, bo i sami rzadko je jemy. Ale i te frytki to kilka raz na jakis czas

Gość gość
Ludzie kochani pizza to nie jest fast food!!! To tak jakby polskie kanaapki nim byly... wlosi sie w grobach przewracaja haa ha

Gość gość
coleslaw to porazka???a wiesz ze ma rozne odmiany??wiesz od czegonazwa pochodzi?od surowki z kapusty,ktora jadlas jako dziecko co niedziele:D

Gość gość
Domową w 6 miesiącu. Zajadał się az miło!

Gość mamaizona
moj mial cos kolo 3 lat

Gość PaniGruszka
2 lata

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość coleslaw to porazka???a wiesz ze ma rozne odmiany??wiesz od czegonazwa pochodzi?od surowki z kapusty,ktora jadlas jako dziecko co niedzielesmiech.gif X wiem dokładnie co to :D ale ja mówię tu o hamburgerach :D Prawdziwe hamburgery nie mają nic wspólnego z coleslawem to tylko u nas w dziwnej Polsce tak się je :D No i hamburger wieprzowy też mnie rozwala :D

Gość gość
Taka prawdziwa pizza to jest bez drożdży - to kiedyś był danie dla ubogich - mąka i woda.

Gość gość
O co chodzi z tym coleslawem na hamburgerach? Nigdy tak nie jadlam. Coleslaw sam w sobie przeciez jest zdrowy jesli zastapisz majonez np jogurtem.

Gość gość
coleslaw jest bardzo zdrowy owszem! :D ale hamburger nie dość że wieprzowy, dodatkowo z coleslawem to jakiś smiech na sali D: w wielu knajpach tak podają :D coleslaw jest dobry do obiadu czy sam, no ale gdzież do hamburgerów! :D

Gość gość
No wlasnie to mnie zdziwilo, nigdy nie jadlam go w hamburgerach i nawet nie pomyslalam, ze mozna tak podac.

Gość bo w budkach z hamburgerami
Daja takiego "hamburgera"ze skorek kurczaka w bule a na to sypia surowke z kapuchy,nawet nie coleslawa! Leja potym majonezem i ketchupem i jest "hamburgier":P w kazdym innym szanowanym sie miejscu nie widzialam takiej wariacji tylko normalne hamburgery :) a wolowy/wieprzowy tu juz bym dala wybor,nie kazdy jada wolowine np.wiec nie moze zjesc hamburgera,bo moze byc tylko wolowy?

Gość gość
Może nie jestem idealną matką, ale... u nas raz na czas zamawiamy pizzę z http://presto-pizza.pl/ , którą mamy za rogiem. Oczywiście na co dzień staram się gotować, ale uważam, że od czasu do czasu taka przyjemność też nie zaszkodzi :)