Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Napisze ktoś rozprawkę

Polecane posty

Gość gość

odwołując się Króla Edypa Sofoklesa,treści caśego utworu oraz swojej znajomości mitu o Labdakidach - udowodnij ze Edyp jest bohaterem tragicznym .zwróć uwagę na role przeznaczenia w życiu człowieka. zrealizuj temat w następującym porządku 1.wstęp ogólne informacje na temat utworu(np epoka,autor,tematyka) =teza(Edyp jest bohaterem tragicznym 2.rozwiniecie -argumenty potwierdzające tezę a)argumenty z zalaczonego fragmentu krola edypa b)argumenty wyniesione z tresci calego utworu oraz mitu o labdakidach -rola przeznaczenia w zyciu czlowieka 3.zakonczenie ; wnioski,wlasne przemyslenia

Gość znudzonahihob
ja chetnie

Gość gość
Ja też chętnie, ale nie za darmo. 70 zł. :classic_cool:

Gość gość
myślisz, że ktoś napisze za Ciebie od tak zadanie domowe? Jesteś widocznie niewyobrażalnie tępa więc może daruj sobie dalszą naukę, bo nie wróżę sukcesów :D

Gość gość
weź się do roboty leniu, myślisz, że znajdzie się głupi i napisze ci to?

Gość gość
znudzonahihob byłabyś tak dobra?

Gość gość
Ja ci mogę pomóc, ale moja cena to 90 zł.

Gość gość
Takie coś nie jest warte rozprawki, głupia baba z polaka, co tu udowadniać, skoro można jednym zdaniem napisać, ze jest bohaterem tragicznym, bo czego by nie robił, to kończyło się tragicznie :D

Gość stachu664
cóż zrobić taki los naszej młodzieży

Gość gość
ooOo ja to miałam pare lat temu :D jak znajde to może przepisze :P

Gość gość
A może tak napiszesz to sama? Cała noc przed Tobą ;)

Gość gość
Pomijając to, że może nie umie pisać i może nie zna lektury, to nie ma co się dziwić, że mu się nie chcę, ten temat jest po prostu nudny, a to miejsce na własne przemyślenia? Te niby własne przemyślenia to ubieranie w inne słowa faktu braku możliwości ucieczki przed fatum, można dodać że uważa się to za niesprawiedliwe i że karma to o wiele lepsza opcja, ale niestety to nie w tej epoce, więc u pani z polskiego się za to nie zapunktuje.

Gość gość
jeżeli byłby ktoś wstanie mi pomóc to proszę napisać na mój nr GG ; 47117973

Gość gość
Weź, przestań mały leniu, to robota raptem na godzinę, napisałabym to dla kumpla, ale dla obcego się lenię :)

Gość gość
przecież to proste jest, ja wybitna z polskiego nie byłam ale rozprawkę potrafiłam napisać.

Gość gość
Masz wstęp Ostatnią lekturą z którą miałem do czynienie był "Król Edyp". Jest to będący tragedią dramat napisany przez Sofoklesa, który pisał w epoce starożytności. Nadrzędnym bohaterem tego utworu literackiego jest tytułowy Edyp, będący królem Teb. Bohatera poznajemy w sytuacji w której musi podjąć pewne decyzje, których skutki zawsze będą negatywne, o czym sam bohater nie wie. Edyp wydaje się być człowiekiem uczciwym oraz sprawiedliwym i chcącym tak postępować. Pomimo tego los bohatera nie kończy się dobrze, gdyż negatywne rozwiązanie sprawy było ustalone już wcześniej. To niezawinione i nieuchronne cierpienie sprawia, że jest on bohaterem tragicznym.

Gość gość
Z rozkoszą napisałbym dalszą część, ale mam inne zajęcia.

Gość gość
I koleś przepisze długopisem "do czynienie" :D