Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8mio miesięczniak proszę o poradę

Polecane posty

Gość gość

Mój syn, który ma 8 mcy waży ok 8,5 kg. Niedawno byliśmy w poradni dzieci zdrowych. Mi moje dziecko wydaje się niejadkiem i chudzielcem ;) Oczywiście, gdy pielęgniarka podeszła do mojego synka mówiąc "jaki śliczny chłopczyk" a ja odpowiedziała, że "śliczny, ale chudy" no i mnie z lekarką zbeształy, mówiąc po cichu, bo użyłam argumentu porównując go do innych dzieci, że teraz dzieci są zapasione. Syn ur. się 51 cm, 2800g. W wieku 3 mcy ważył dokładnie 5800, ostatnio jak pisałam wyżej 8,5kg. Jest bardzo r****iwym dzieckiem. Od poniedziałku do piątku jadł tak: ok 7-90 ml mleka ok 9-jogurcik cały ok 11-owoce, robiłam w blenderze papkę, zjadał ok 2/3 szklanki ok 14:30-obiadek np. 3 ziemniaki, marchewka i 1/3 piersi z kurczaka oraz jogurt naturalny ok 18-100ml kaszki ok 21-150 ml mleka z kaszą ok 00 200ml mleka z kaszą. A np. dzisiaj: od rana nic, potem troszkę obiadku (rosołku z marchewką, makaronem i kurczakiem) potem dopiero przed spaniem 180 ml mleka z kasza i taki 2 dzień jest. I tak ma, że kilka dni je właśnie tyle co wyżej napisałam, i 2-3 dni głodówki. Co o tym myślicie?

Gość gość
moja też ma 8m9dni i waży 9,100 ale uważam że jest grubsza niż inne dzieci w tym wieku... też ma tak że raz chce jeśść a raz nie ale zwalam to na wyżynające się zęby

Gość gość
na najnormalniejsza wagę pod słońcem wymyślaś sobie

Gość gość
Mój 13 miesięczny synek waży 8,200, wzrostu ma 74 cm. Należy do dzieci bardzo drobnych, ma prawidłową wagę do wzrostu. Intelektualnie bardzo dobrze się rozwija

Gość gość
dziecko ma na rok potroić wagę więc spokojnie jak najbardziej ma ją prawidłową

Gość gość
A ile ma wzrostu? 80 cm? Bo w takim przypadku to na pewno chudy. Moja corka ma 8 m-cy ma 68 cm I wazy 8500 I jest z niej niezla kluska :)

Gość mama polroczniaka
A ile ma wzrostu? Mam ten sam problem. Maly urzadza sobie glodowki,czasem zje wiecej ale wiekszosc czasu to uzeranie sie z karmieniem. Nie wyjada pewnie nawet tyle co twoj, ma prawie 7miesiecy. Moj ma wlasnie 80cm i ok. 8,5kg. Lekarka do tej pory nie widziala problemu: cieszyc sie,ze nie gruby. Ale on spada w siatce, urodzil sie 59cm i 4kg prawie. Wzrostem nawet nie w niej nie miesci a waga z 90centyla leci ponizej 50.

Gość mama polroczniaka
Zapomnialam dodac,ze ja podejrzewam refluks i ostatnio odstawilam owoce,bo po nich wydawalo mi sie,ze w ogole nie chcial jesc. Ale powoli wlaczam je spowroten.

Gość gość
tutaj autorka. nie mierzę go ale ma powyżej 74 cm do 80 cm (sądze po ubrankach, bo 74 za małe a 80 są takie w sam raz) Co do wagi do wzrostu się nie przejmuje, bo lekarka sama mówi, że jest idealny wymiarowo, a nie zapasiony :) Teraz po kilku dniach zaobserwowałam 4 dni je tak jak wyżej, 3 dni głodówki.

Gość gość
Moja córka ma 22 mies. 84 cm wzrostu i waży 9,300.Więc co ja mam powiedzieć;-)

Gość gość
moja córka do pierwszego roku życia przybierała na wadze równo po 300 gram na miesiąc -na bilansie dwulatka ważyła 11 kg.wszystkie spodenki zwężałam bo były za szerokie nawet te z gumką:)miała dni że jadła sporo i takie że strajkowała.jeśli dziecko ma proponowane jedzenie i nie chce to znaczy że nie jest głodne.ponieważ mam znajomą prof.pediatrę-krajowego konsultanta ds pediatrycznych poszłam w desperacji po porade-prof.powiedziała :ależ ona będzie wam(rodzicom)wdzięczna że nie jest grubasem,takie drobne r****iwe dzieci rzadziej chorują i łatwiej je leczyć -szybciej dochodzą do zdrowia.i odpuściłam.ograniczyłam jej zbędne jedzenie czyt słodycze chrupki itp.teraz ma 2,5l i poprawiła się -zasmakowało jej coraz więcej potraw i dogoniła że tak powiem dzieci na tyle że ubranka pasują:)bez stresu.

Gość gość 21 32 17
ja właśnie od naszej pediatry za każdym razem słyszę "chce pani zapaść dziecko czy co", ale co myśleć, gdy wkoło dzieci 2 razy tak szerokie jak moje dziecko?

Gość mama polroczniaka
No wlasnie ja tez na okolo slysze - jaki on chudy.