Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nomi84

dlaczego ponowne badanie nie pokazuje ciazy

Polecane posty

Gość Nomi84

Staramy się z mężem od 3 lat o dziecko. Dlatego wielka była nasza radość, gdy 28 września zrobiłam test ciążowy z wynikiem pozytywnym (ostatnia miesiączka 18 sierpnia). W badaniu usg 2 października pan doktor stwierdził wielkość pęcherzyka 5 tygodniowego i kazał pokazać się za tydzień. Dostałam ze względu na Hashimoto euthyrox i progesteron na wszelki wypadek. Wieczorami miałam wydzielinę lekko zabarwioną krwią dlatego oszczędzałam się. Na wczorajszej wizycie w usg już niczego nie było widać. Według lekarza w macicy było widać hormonalne zmiany odpowiednie dla kobiety w ciąży, ale nie było już pęcherzyka... Nie rozumiem co się stało. Nie miałam objawów poronnych, nie bolał mnie brzuch, nie miałam dużego krwawienia. Co się mogło stać z tym pęcherzykiem. Po powrocie do domu zapłakana zrobiłam znowu test ciążowy i były dwa paski, ale wiem że jeśli poroniłam to hormon może być jeszcze w stężeniu wykazującym na teście.

Gość gość
przy tak wczesnej ciazy, nie musialas miec duzego krwawienia...

Ale chyba byłby jakiś ból i czy możliwe aby za pierwszym razem to nie był pęcherzyk ciążowy tylko jakiś krwiak? I dlaczego w takim razie test ciążowy pokazuje wynik pozytywny. Nie mogę się z tym pogodzić i szukam jakiegokolwiek optymistycznego wytłumaczenia tej sytuacji.

Gość gość
a moze lekarz go przeoczył , jak poroniłas to napewno niedlugo dostaniesz krwawienia a jak nic sie nie bedzie dzialo to moze zrob bete

Gość gość
no, ale ona miala krwawienie. Na poczatku ciazy, poronienie wyglada jak okres. Mnostwo kobiet nawet nie wie, ze jest w ciazy i roni. A te co robia testy w okolicy dnia spodziwanej miesiaczki, dowiaduje sie o ciazy biochemicznej.

Ja nie miałam krwawienia takiego jak miesiączka. Miałam lekkie plamienie i to nie w terminie miesiączki tylko 7 tygodni po ostatniej więc dosyć dawno a po tym plamieniu usg. beta wyszła na 4-5 tydzień ciąży (wczorajsze badanie). Albo tak wolno ten hormon spada po poronieniu (poronienia, którego właściwie nie czułam i nie było silnego krwawienia) i dopiero dostane krwawienie, albo ciąża była dopiero w 3 tygodniu i usg jeszcze nie pokazało a pęcherzyk był czymś innym np. krwiakiem, cystą cokolwiek, albo jest ciąża pozamaciczna czego lekarz też nie wykluczył. Dziś po wizycie się dowiem o co chodzi.

Ja nie miałam krwawienia takiego jak miesiączka. Miałam lekkie plamienie i to nie w terminie przewidywanej miesiączki tylko 7 tygodni po ostatniej więc dosyć dawno a po tym plamieniu usg. beta wyszła na 4-5 tydzień ciąży (wczorajsze badanie). Albo tak wolno ten hormon spada po poronieniu (poronienia, którego właściwie nie czułam i nie było silnego krwawienia) i dopiero dostane krwawienie, albo ciąża była dopiero w 3 tygodniu i usg jeszcze nie pokazało a pęcherzyk był czymś innym np. krwiakiem, cystą cokolwiek, albo jest ciąża pozamaciczna czego lekarz też nie wykluczył. Dziś po wizycie się dowiem o co chodzi.