Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

upokarzający problem w ciąży z wypróżnianiem pomocy kobiety

Polecane posty

Gość gość

Niestety, ale od pewnego czasu mam problem z wypróżnianiem. Jestem w ciąży. Porblem pojawił się około 21 tygodnia. Dostałam zalecenie, aby brać magnez w dawce 3 razy po 2 tabletki i stosuje się do tego, gdyz chyba czasem mam twardnienia 3 sekundowe macicy. Nic mi sie nie skraca i jak jade do lekarza to zawsze jest w porządku zatem zalecenie to właśnie ten magnez plus ewentualnie nospa. Nie jestem pewna tych twardnień, bo trwają bardzo krociutko, poza tym nie wiem czy to nie jelita. W kazdym razie od kad biore ten magnez moje jelita wariują. Rano załatwiam się na rzadko.. niestety płynnie rzadko ale w małej ilości i czuje, że nie wypróżniłam się do końca. Często kłują mnie po takim wypróżnieniu jelitka. Potem cały dzien czuje, ze powinnam sie zalatwic ale nie moge.. Czasem mam tak, ze wydaje mi sie ze to gazy a to rzadka kupa ale tylko tak brudzaca majtki - gdy ide na toalete nic sie nie dzieje. ejst to niesamowicie meczace, bo powoli zaczyna mnie juz pobolewac z tego brzuch. nie wiem co robic, bo z jednej strony to sraczka a z drugiej jakby zatwardzenie... jestem umowiona na jutro do lekarza celem konsultacji tegoz zjawiska. Zmienilam magnez na inny, ale marny rezultat. Poradzcie cos kobiety, bo nie dam rady nawet chodzic z takim nie wysranym za przeproszeniem brzuchem

Gość gość
jak mam sobie sama zrobic lewatywe. nie wiem czy sie najesc rzeczy przeczysczających, czy zatwardzajacych, bo nie wiem nawet czy to sraczka czy zatwardzenie...

Gość gość
a może spróbuj brać tabletki osłonowe takie jak przy antybiotyku

Gość gość
tylko tabletki z florą jelitową, jak ktoś pisał tutaj wcześniej, te które stosuje się jako osłonowe i łyknij sobie po jednej tabletce 3 dni pod rząd, a potem jedną raz na tydzień

Gość gość
nie pomyslalam o takich tabletkach, moze to i dobry pomysl choc to kolejna juz tabletka. 6 magnezow, jedna witaminy i jedna oslonowa by byla. mam nawet takie jakies oslonowe w domu, jak bralam w tamtym roku antybiotyk to mi zostaly