Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ALE MASAKRA MAM NIEWAZNY DOWOD OSOBISTY DWA LATA I TERAZ ZAUWAZYLAM

Polecane posty

Gość gość

ja pikole.. a za granica bylam normalnie i nie zatrzymali mnie ze niewazny mam..

Gość prawictwo pospolite125
ja miałem nieważny 5 lat . Jak dentysta pytał o dowód to mówiłem ze nie mam ..

Gość gość
KOLEZANKA MOWI ZE KARE SIE PLACI 5 TYSIECY.. RYCZE NORMALNIE..rodzice zabija mnie..a w urzedzie gminy juz pewnie nie powiesza.i szukaja mnie pewnie juz i pisza listy za mna. do domu rodzinnego..ale jazda

Gość gość
Tak placi sie kare niestety a prawictwo pospolite klamie. nie mozna miec tyle lat niewaznego dowodu bo za to kara jest i nawet wiezienie

jak kłamie? Jak nie chodzisz do instytucji i nie pracujesz to dowód ci nie jest potrzebny ..

ja sobie wyrobilem dowód w tym roku...

dowód osobisty jest potrzebny gdy uczestniczysz w życiu spolecznym - masz prawo jazdy , chodzisz do panstwowych instytucji , pracujesz itd..Wiadomo ze bez dowodu nie mozesz prowadzic samochodu ale ja nie pracowałem , chodziłem prywatnie do dentysty i lekarza oraz nie jezdziłem samochodem - zatem żadna kara mi nie groziła .. Ale teraz wyrobiłem sobie dowód .

Gość gość
prawictwo nie kłamie. będąc w wojsku nie DO i jakoś kara mnie nie spotkała, a pierwszy dowód wyrobiłem w wieku 20 lat

Gość gość
ale jak sie pracuje to nie mozna nie miec dowodu niewaznego a w gminie cie dojada prawictwo pospolite i opieprza urzedniczki.

Gość gość
jakie 5 tys! to nie wiecie ze teraz kara za brak dowodu to 15 tys!!!!!!!!!!!

Gość gość
prawictwo ma moze 20 lat wiec to smarkiel ale osoba dorosla musi miec dowod wazny bo czeka ja kara

Gość gość
Do prowadzenia samochodu wystarczy prawo jazdy i ubezpieczenie, a kar żadnych za nieważny dowód nie ma. To już chyba setne prowo tej samej osoby o karach za nieważny dowód. :O Jaki masz w tym cel? :O

a w gminie cie dojada prawictwo pospolite i opieprza urzedniczki. nie mogą mie opieprzyć , bo juz dowód mam wyrobiony i nic nie mówili jak byłem w urzedzie ..

Gość gość
A ja miałam nieważny 8lat!!!!!!!Poszłam do urzęduj ak gdyby nigdy nic. Zero gadania. A jak by tego było mało wyrobiłam na stary dowód NIP,założyłam konto i chodziłam na poczte z awizem. Cała Polska. Burdel na kółkach.

Gość gość
jak to.. nie opieprzyli cie w gminie... jak pracowalas skoro mialas tyle lat niewazny dowod? nie wierze ci.. jak ty zylas chyba ze w wiezieniu..

Gość gość
jak to nie mowili? sostra miala niewazny dowod 4 miesiace i baba w gminie ja ochrzanila ze czemu tak zwlekala dlugo z wyrobieniem nowego..

Gość gość
Nie wiem, może za takie długotrwałe przeterminowanie płaci się karę, ale mój ojciec miał nieważny dowód 4 miesiące zanim to zauważył i nic nie płacił na sto procent.

Gość nie wierze w to 8 lat
nie wierze tej co pisze ze 8 lat miala niewazny chyba ze za komuny to bylo ..bo teraz sie tak nie da jest nowa ustawa i kara wiezienia nawet i 5 tysiecy jak jest niewazny dowod i poczytajcie przepisy to sie wam oczy otworza

nowa ustawa kogo obchodzi? Dotyczy tylko ludzi ktorzy pracuja ..

Gość gość
Nic nie gadali, nica nic!! A więzieniu nie żyłam:) Funkcjonowałam normalnie! I tak jak pisałam w urzędach załatwiałam sprawy. Zależy na kogo się trafi i jaką gadkę ma serio. to tylko Polska.Sami mają burdel.

a to bylo za komuny? pisze do tej co 8 lat miala niewazny napisz kiedy to bylo ze mialas niewazny?moze za komuny?bo na bank nie w latach 2tysiecznych

Gość gość
a mi w banku nie chcieli karty wyrobić jak miałam mi się poprzedniego dnia ważnośc dowodu skończyła :O

Gość gość
przepisy swoje a życie swoje....ludzie za wszystko grożą karami w więzieniami....ludzi mordują dzieci i bujają się więc o czym my mówimy. za narkotyki to zaraz 8 lat a za dzieci i bicie kobiet zero!!!!

i napisz jeszcze bo to ciekawe czemu tyle lat zwlekalas z tym dowodem\ czemu 8 lat az mialas niewazny ciezko uwierzyc ze 8 lat mozna chodzic z takim dowodem i nie zmieniac

Gość gość
w sumie to ja chodziłam z pękniętym dowodem, czyli też nieważnym, też jakoś z 8 lat :)

Gość gość
To było tak....w 2005 roku w sierpniu brałam ślub a nowy dowód wyrobiłam w tym roku. Dodam że była zmiana nazwiska i adresu. Pani w urzędzie poinformowała mnie tylko żemam dowód nieważny od września 2005.Uśmiała i się tyle. A ten NIP i konto wyrobiłam z nowymi danymi, więc beka i o jakich my przepisach gadamy.Żal...

aha czyli nie byl niewazny soro byl tylko pekniety wiec dlatego zalatwialas normalnie sprawy w urzedach...trzeba bylo od razu napisac tak

Gość gość
Nie ja nie miałam pękniety ja zmieniłam dane po ślubie

to dlaczego kłamiesz?:O

Gość gość
Nie kłamię...bujałam się 8 lat z nieważnym dowodem (stracił ważność miesiąc po ślubie)