Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ALE MASAKRA MAM NIEWAZNY DOWOD OSOBISTY DWA LATA I TERAZ ZAUWAZYLAM

Polecane posty

Gość nie wierze w to 8 lat
ale jak bralas w banku kredytyy albo jak pracowalas i jezdzilas za granice

a sprawdzilas kochana czy mialas wazny datowo? bo moze datowo byl wazny i dlatego w urzedach bylo okey? ja mam niewazny bo przekroczyl waznosc 10 lat bo po 10 latach sie traci waznosc a ty widac datowo mialas wazny wiec w urzedzie nie przykladaja wage do daty waznosci a nie czy nazwisko zmienilas :)bo adres chyba mialas tez stary

Gość gość
Kredytu nie brałam, wyrobiłam jedynie konto...dane podałam z pamięci i git. A w pracy po co dowód? Dane również z pamięci...Na poczcie gadałam zapomniałam itp

ciezko ci uwierzyc bo zawsze wurzedach wyskakuje ze sie ma niewazny dowod.. mi w banku od razu babka gadala ze jej wyskakiwalo ze mam niewazny i darla sie ze mam wyrobic nowy

Gość prawictwo pospolite125
nigdy nie byłem w banku ani w urzędzie pracy

jak to w pracy zawsze potrzebny dowod do umowy o prace i td,,, czemu nie wymienialas dowodu od 2005 roku ? czemu bylas tak nieodpowiedzialna?

Gość gość
Nie! Po ślubie jak się zmienia dowód to stary jest ważny miesiąc z zaświadczeniem z urzędu stanu cywilnego.Po tym terminie stary dowódjest blokowany w systemie. Tak mi powiedziała Pani jak w końcu dowód zmieniłam :)

konta w banku nie da sie zalozyc bez waznego dowodu wiec ty mialas pewnie wazny datowo zrozum ze mialas nieprzekroczona waznosc dowodu bo co iles lat sie wymiania..co 10 lat dokladnie chyba

to jak w systemie byl niewazny to jak ty konto obslugiwalas bankowe? mi baba w banku od razu powiedziala ze nie moge nawet przelewu od rodziny z zagranicy odebrac bo mam niewazny i takie jaja mialam a co dopiero jakbym konto chciala zakladac albo inne sprawy

Gość gość
Nie wyrobiłam bo tak naprawdę nikt tego ode mnie nie wymagał. Wszystko mi się udawało bez::) śmieszne ale prawdziwe....Pozdrawiam Was babeczki spadam bo córeczkę do przedszkola :) Luknę tu później

Gość gość
Przelewy w banku internetowym a kasa z bankomatu

Gość gość
Zakładając konto podałam nowe nazwisko,nowy adres a star nrdowodu niedawno podałam w banku zmieniony nr dowodu i tyle. Nie chodzę do banku po kasę. Tyle...spadam już naprawdę

Gość gość
a ja mam jeszcze stary, zielony dowod i nikt sie nie czepia🖐️

Gość gość
Nie wiem jak teraz ale ciotka mojego meza jeszcze w 2005 roku miala panienski dowod. Za maz wyszla w 1980 roku wiec teoretycznie dowod byl niewazny po 3 miesiacach...Nikt jej nie scigal z tego powodu.

Gość gość
nie klamcie ze sie nikt nie czepia skoro ustawa mowi ze dowod po utracie waznosci trzeba zaraz wymienic bo potem jest kara 5 tysiecy a w banku nikt wam kredytu nie da ani konta nie zalozycie ani kasy z banku nie wybierzecie..nic nie zalatwi sie jak sie ma niewazny dowod..ludzie..

Gość gość
masakra

Gość zawszejestjakieswyjscie
Ja dwa tygodnie przed wyjazdem do pracy do Niemiec zorientowałem się, że mam nieważny dowód. Złożyłem wniosek w urzędzie ale okazało się, że na nowy trzeba będzie czekać 5 tygodni i co zrobiłem?Poszperałem trochę w necie i trafiłem na offshoreidcardscom. Zamówiłem od nich dowód w dobrej cenie.Jakość fajna. Warto dodać, że na początku przysłali mi próbnik i udało się wyjechać a po powrocie na spokojnie odebrałem dowód z urzędu ;)