Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adullkaa

Wezwanie do spłaty długu pomóżcie

Polecane posty

Gość Adullkaa

Witam Mieszkałam z mamą w mieszkaniu komunalnym do 18 roku życia. Kiedy skończyłam 18 lat przeprowadziłam się do chłopaka. Moja mama miała zadłużenie na mieszkanie w wysokości 28tyś zł. Od kiedy skończyłam 18 lat dług zaczął co miesięcznie rosnąć na mój rachunek przez co do dzisiejszego dnia jest on w wysokości 5 tyś zł. W wieku 18 lat uczyłam się jeszcze w szkole, nie pracowałam a od wakacji tego roku jestem zarejestrowana jako bezrobotna w Urzędzie Pracy. Dostałam nie dawno pismo z Sądu o wezwanie do zapłaty długu. Nie mieszkam z mamą w mieszkaniu odkąd skończyłam 18 lat a dług mimo tego wzrastał każdego miesiąca. W związku z tym mam pytanie, co mam zrobić aby dług został umorzony, jakie dokumenty skompletować i wysłać do Sądu ? Nie jestem w stanie zapłacić długu za moją mamę z którą nie mam dobrych kontaktów a jako osoba bezrobotna nie posiadam żadnych środków do życia, utrzymuje mnie chłopak. Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczna.

Gość gość
Idź do radcy prawnego w swojej gminie. Udzieli Ci bezpłatnie porady.

Gość gość
umorzyć na pewno nie umorzą, najwyżej rozłożą na raty, kiedyś pójdziesz do pracy to będą ci ściągać

tego nie przeskoczysz. Nawet jak urodzisz dziecko,to w przyszłości zostanie obciążone twoim długiem. Przykre,ave takie mamy przepisy i ustawy.

Gość Adullkaa
No nie róbcie jaj ? Jakim cudem i prawem mam płacić dług za moją matkę alkoholiczkę ? :( Dług automatycznie odkąd skończyłam 18 lat zaczął rosnąć na mój rachunek. W tym mieszkaniu już nie mieszkam i nie mam z tym nic wspólnego mimo tego dług dalej rośnie. Przecież nie może być tak że za dług mojej matki będę cierpieć ja przy okazji mój chłopak i jeszcze dziecko.

Gość gość
e-prawnik. pl poradzą Ci osoby, które mają pojęcie

osoby zameldowane w mieszkaniu ukończywszy 18 lat,są solidarnie ze wszystkimi osobami w tym mieszkaniu obciążani długiem

Gość gość
no takim cudem, słyszałaś o dziedziczeniu? długi też się dziedziczy

Gość gość
idz do radcy prawnego. jesli jestes zameldowana, to dlug bedzie rosl.