Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweaTywea

Pan dobry i wielki jest

Polecane posty

Gość PraweaTywea

On jest odpowiedzia na kazdy problem, Jezus jest odpowiedzia na kazdy glos ktory wola do niego. Nie ma dla niego zbyt wielkich problemow. Chwalmy Pana bo godzien jest chwały, wysławiajmy Jego imie. Jezu badz wywyzszony, niech wszystkie narody slawia Twe imie 😘

Gość atococtoacoto
A ty co taka sie bogobojna zrobilas??

Gość PraweaTywea
Nawróciłam się jak mnie tu nie było przez ostatnie miesiace 😘

Gość gość
i ma dużego siusiaka

Gość PraweaTywea
jebnij sie patelka w leb to moze zmadrzejesz patafianie.

Gość gość
nie lubisz , dużych siusiaków?

Gość gość
PrawaTywa jesteś z Podkarpacia?

Gość PraweaTywea
Nie, nie jestem z Podkarpacia, a co?

Gość Himmuś
A który bóg jest taki dobry? Pytam bo jest ich około 2500.

Gość chaosarcher
autorko... Brak mi słów. Ludzie od zalania czasów byli właśnie tacy jak Ci niektrzy co się tu wypowiadają. Świadczymy tego.

Gość PraweaTywea
No nie wiem gdzies ty tych bogów tyle naliczyła? Chyba w Egipcie za czasów Kleopatry? Ale jakbys przeczytala pierwszy post to wiedzialabys o ktorego chodzi :) Jezusa z Nazaretu

Gość chaosarcher
ja Ci powiem który Bóg. Ten o którym się pisze z dużej litery. a te 2500 co napisałeś to ... Widzisz ? Sam ich uważasz za mniej ważnych :)

Gość PraweaTywea
chaosarcher - Rece opadaja jak sie czyta wypowiedzi na kafeterii :( Dno i wodorosty i degrengolada.

Gość PraweaTywea
Podnosze topik, moze jeszcze znajdzie sie jakas naworcona dusza? Chaosarcher - a mozna wiedziec do jakiego kosciola nalezysz?

Gość Himmuś
Wasz miłosierny bóg pisany z dużej litery zabił 25mln ludzi, ot tak sobie.

Gość PraweaTywea
Aha, to ciekawe :) A kiedy ich zabil i w jaki sposob jesli mozna wiedziec? udusil czy otruł arszenikiem?

Gość Himmuś
dwindlinginunbelief.blogspot.com/2010/04/drunk-with-blood-gods-killings-in-bible.html Tu jest cały wykaz. Jest on najbardziej krwawym bogiem w historii ludzkości. Sprawdź w biblii jeśli nie wierzysz.

Gość chaosarcher
Jestem katolikiem o rewolucyjnych poglądach. Bardziej pasował bym do " Zielonoświątków " - ale czym że się że różni ta religia od Jezusowej ? On zawsze był na pierwszy miejscu. Drogi kolego Jezus nie zabijał tylko leczył i pomagał. Uzdrawiał i zapowiadał dobrą nowinę. Przeczytaszz o tym w Biblii i zobaczysz na filmach. To ludzie , tak podekscytowani Jezusem zmienili taktykę jego gry. Ale gdyby Jezus nie istniał , średniowiecze wciąż by trwało , a mimo to głowy dzisiejszych kościołów są inne niż dawniej. Jezus jest godny naśladowania nawet jeśli się nie wierzy w Boga. Przyptrz się jego misjom. Temu jak działał. Co mówił. Pocieszył by nawet Ciebie i dał Ci najlepsze sobie zostawiając najgorsze. Jezus to człowiek jedyny godny naśladowania. Ja oprócz tego wierzę że jest Bogiem. Ale jak człowiek bez skazy jest perfekcyjny :)

Gość PraweaTywea
Nie musisz mnei uczyc Biblii :) a w linku zadna lista mi sie nie wyswietla.

Gość gość
Co do tego Podkarpacia: Sądziłem, że tylko ludzie z Podkarpacia mówią garczek i patelka :)

Gość Himmuś
chaosarcher Mylisz się, gdyby Jezus nie istniał, średniowiecza nigdy by nie było.

za każdym razem kiedy czytam jaki to Bóg jest podły , szkodliwy , niesprawiedliwy , jak widzę te pracowite wyliczenie ile ludzi zabił i w jaki sposób - zastanawiam się o jakim Bogu jest mowa .

ale Jezus istniał i średniowiecze też istniało . I jaki sens ma ropztrywanie co by było gdyby ?

Gość PraweaTywea
Jestem z północy, a patelke poznalam w internecie :D x chaosarcher - Ja jestem wlasnie zielonoswiatkowa, ale uwazam ze zaden kosciol nie ma monopolu na zabwienie, w kazdym ksociele chrzescijanskim sa bardziej i mneij wierzacy, ale uwazam ze w kazdym moga byc zbawieni jesli prawdizwie uwierzyli. Kosciol to tylko ziemska "instytucja", Jezus nas zbawia nie baczac na denominacje ksocielne.

Gość chaosarcher
Średniowiecze było by. Ale nie istniał by teocentryzm i nie istnieli by krzyżacy. Ludzie zabijali się i zabijać będą. Ale nie koniecznie musisli by to robić w imię Boga. Tak było najłatwiej im pozyskać władzę. Wykorzystać Boga dla swoich dóbr. Korzyści materialnych. Religia Jezusa różni się tym od innych że Bóg nie interweniuje , a inni Bogowie owszem. Ludzie mają bać się innych Bogów , Jezus ostrzegał tylko że po śmierci może być tak czy owak. Jezus i narzucał zmian. Jezus prosił o zmiany. Mordy , głodówki będą zawsze. Dka ludzi nie pojęte jest to co dzieje się tutaj i to że Bóg nie interweniuje masowo. Ale gdyby tak było czy ludzie mieli by wolną wolę którą im dał ?

Gość Himmuś
allium Jest sens, żeby nie popełniać błędów z przeszłości. (Co aktualnie robią Charydżyci) A nauczacie biblii i wartości które przekazuje są jak najbardziej słuszne, jednak straszne jest to, że ludzie potrzebują nadprzyrodzonej istoty, żeby kierować się jakimiś moralnymi wartościami.

Gość chaosarcher
Tak czy iaczej nie narzucam nikomu religi. Jezus nauczył mnie tyle , aby nie być obojętnym wobec osób którzy porzebuję Ewangelizacjii tak jak Ty. Nauczał że każdy jest ważny , że tu wybieramy drogi do nieba lub piekła. Powiedział też że ludzie którzy nie będą ewngelizowani , lecz poznają ewangelię mogą skończyć w tym złym miejscu. Ale jeśli nie znał byś Ewangeli , Jezus nie karał by Ciebie za to co czyniś choćbyś popełnił najgosze zbrodnie. Bo Jezus jest sparwiedliwy i nie karze za nic. Jeśli ukarze toz a grzechy których byłeś świadom czym one są. Ale nawet wtedy wciąż masz szansę że nie będzie Cię sądzić jako sędzia sparwiedliwy które za dobre wyngradza a za złe karze , tylko Stanie przed Tobą jako Ojciec i syn miłosierny i zbawi Cię od tak i po prostu

Gość PraweaTywea
To prawda, Jezus moze zbawic kazdego, ale jezeli ktos sie nie nawroci, nie zaufa mu to ma raczej marne szanse na to. Do nieba nie ma dzikiej karty jak kiedys powiedzial pastor na kazaniu.

Jezus nie zbawia ot tak po prostu :) to miła myśl ale jednak potrzebna jest wiara . Wiara w to ,zę Jezus umarł za nasze grzechy , żę był Ofiarą Doskonałą i dizęki Niemu my nie musimy umierać . Same chęci i uczynki to za mało :) ale dobry początek :)

Gość PraweaTywea
allium, zawsze chcialam cie zapytac, ale nie mialam okazji. Do jakiego zobru, jezeli to nie tajemncia, nalezysz? Ale jak nie chcesz to nei musisz mowic.