Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapach okolic intymnych

Polecane posty

Gość gość

Mam dosyć nietypowe pytanie... Od razu zaznaczę, że dbam o higienę. Czy to naturalne, że nawet zaraz po umyciu się zapach tamtych okolic jest taki jakiś jakby kwaśkowaty, nie umiem go dokładnie określić... Nie czuć tego "w powietrzu" ale po przejechaniu palcem. I nie mówię o śluzie, lecz o skórze.

Gość gość
Grzybica. Może być to efekt złej diety, przemęczenia, brania antybiotyków itp. Nie musi mieć to nic wspólnego z higieną. Idź do ginekologa, wypisze Ci prawdopodobnie Gynalgin (tabletki dopochwowe), lacibios femina (tabletki doustne) i zainwestuj w Provag żel (profilaktyka) pozdrawiam :)

Gość gość
Fakt obecnie się z nią męczę ale mam taki zapach odkąd pamiętam :/ I wiem, że jeszcze pół roku temu nie miałam grzybicy bo badam się regularnie.

Gość gość
Powtórz badania, koniecznie zrób wymaz z pochwy. Zmieniony zapach może świadczyć również o niedoborze bakterii mlekowych w pochwie. Okolice intymne myj płynem w z kwasem mlekowym, po umyciu na noc przez tydzień zakładaj invag, probiotyk skolonizuje pochwę w dobroczynne bakterie mlekowe i będzie utrzymywał w niej właściwe pH.