Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lila26

astma u dzieci

Polecane posty

Gość fiolkowa mama
u nas mamy wstępnie diagnozę astma wczesnodziecięca i tez mowia ze wyrosnie bo wczesnie leczony tym lepiej (a nie faszerowany abtybiotykami ktor i tak nie pomoglyby). Z moich obserwacji wynika ze jest to jak poprzednio ktos napisal astma poinfekcyjna. Jest OK, spokoj. zadnych objawow. Nagle katar i po tym katarze kilkudniowym kaszel przez dobre 4- 6 tygodni! Ma na stale singulair i syrop przeciwalergiczny.od teraz jeszcze budiair. A w zaostrzeniach wziewy z pulmicortu, berodualu i mucosolvanu jesli kaszle na mokro...

Gość krotkaodp
a przy tych wzoewnych sterydach nie zauwazylas u dziecka zadnych skutkow ubocznych, stanow zapalnych czy grzxybicznych ?

Gość krotkaodp
>>>>AdCort to suplement z polecany przy używaniu sterydów na astmę. Minimalizuje negatywne skutki brania sterydów. To jest suplement diety, raczej mogą go brać dzieci, ale spytaj lepiej jeszcze swojego lekarza, on powinien być poinformowany, że bierzesz dodatkowe preparaty. >>> adcort można podawać od 6 roku życia

Gość studentka V roku medycyny
Wziewne sterydy to jedne z najbezpieczniejszych leków jakie obecnie są na rynku, w celu uniknięcia zakażeń grzybiczych jamy ustnej które zdarzają się dość rzadko należy najlepiej umyć ząbki i wypłukać jamę ustną po każdej nebulizacji. Proszę o anonimowe wypełnienie ankiety o in vitro: https://docs.google.com/forms/d/1sN2WhbQDY22MhOjJQiWBFArhMDK7D4yhN4456ufffPU/viewform

Gość gość
u wiekszosci tych dzieci jest astma wczesnodziecieca, ktora moze sie cofnac. Moj syn gdy mial 15 msc zaczal sie dusic, pozniej gdy mial 2,5 znowu akcja z dusznoscia. generalnie moje dziecko ma bardzo mocna alergie. Wziewna i pokarmowa. na stale bierze pulmicort, xyzal, singular. Widze lekka poprawe.

Gość studentka V roku medycyny
tylko w adresie zamiast * powinno być O Z góry dziękuję.

Gość gość
Mój 5-letni syn ma astme.U pulmunologa leczymy sie od 5m-cy. Na stale bierze symbicort, flonidan i promonta,a w zaosyrzeniach nebud z berodualem. Wczesniej byla infekcja z infekcja i nieustanny kaszel konczacy sie flegmistymi wymiotami. Odkad bierze leki zauwazylam zdecydowana poprawe. Od 5 m-cy nie bral antybiotyku,raz mial katar i raz przez 3 dni bral nebud. W syt.kiedy co 2 tyg.bral antybiotyk,a w ciagu pol roku mial 3 raxy zapalenie pluc,z czego 2 leczone w szpitalu to naprawfe ogromny sukces.

Gość gość
przy tak ciezkiej chorobie i kuracji lekowej, nie mial zadnych skutkow ubocznych po sterydach ? oslabienia, stanow zapalnych, plesniawek, podraznienai gardla ?

Gość gość
prosze o porade jaki spejser wybrać dla 9 latka?

Gość gość
moja córka ma 8 lat i lekarz nie miał żadnych obiekcji, żeby podawać adcort.

Gość Aandzia86
Mój synek ma 7 lat i również może stosować AdCort. Ciekawa tylko jestem czy przyniesie efekty...

Gość sarenka_2907
A jak długo go już podajesz?

Gość gość
>>>>Mój synek ma 7 lat i również może stosować AdCort. Ciekawa tylko jestem czy przyniesie efekty... >>> adcort jest dostepny dla dzieci od 6 roku zycia a jak zapoznacie sie z jego skladem, to wydaje sie niegrozny dla kazdego

Gość gość
>>>>przy tak ciezkiej chorobie i kuracji lekowej, nie mial zadnych skutkow ubocznych po sterydach ? oslabienia, stanow zapalnych, plesniawek, podraznienai gardla ? >>>> moze kuracja sterydami jest dopiero w poczatkowej fazie, i dziecko dostalo dopiero niewielka dawke, i dlatego nie widac efektow ubocznych, albo drobny kaszel czy zaczerwienienie gardla mylone jest ze stanami chroobowymi jednak im bardziej organizm bedzie wzmocniony tym dluzej oprze sie skutka sterydow a niestety tej choroby nie wyleczysz

Myślę, że w przypadku sterydów nie ma co czekać na skutki uboczne. Trzeba chronić się przed nimi od pierwszych dni stosowania...

Gość gość
szczegolnie jesli organizm jest slabszy i podatny na infekcje i zakazenia

Gość sarenka_2907
Zawsze w takich wypadkach lepiej jednak skonsultować się dla porządku z lekarzem.

Gość gość
wszystkie takie decyzje musza byc skonsultowane z leakrzem !! Tobie jedynie pozostaje kwestia czy wybrac z dwoch opcje A czy B,

O ile dorośli mogą sobie pozwolić na zażycie kilku dodatkowych witamin, o tyle u dziecka to niemożliwe. Nigdy tak naprawdę nie wiemy jak maluch zareaguje na dany lek, lub jak ten lek zadziała wraz z innymi środkami. Jeśli nie możesz się doczekać wizyty u lekarza to porozmawiaj na temat AdCortu z farmaceutą, on też powinien mieć dużą wiedzę na ten temat.

Gość gość
niby adcort to tylko suplement diety, jednak uwazam ze konsultacja z lekarzem jest wymagana

Witam Mam nadzieję że dobrze trafiłam bo poruszany jest tu temat astmy u dzieci. W przyszłym tygodniu mamy wizytę u lekarza z naszym 7 letnim synem i chciałabym go zapytać o wszelakie możliwe środki niwelujące branie sterydów. Poruszacie tu temat suplementów diety (sama stosuje takie środki i wiem że szkodliwe nie są), czy ktoś ma doświadczenie lub wiedze, którą mógłby się podzielić w ich stosowaniu u dzieci w wieku mojego syna? Pozdrawiam, Magda

Gość diana71
byłam w podobnej sytuacji. nasz lekarz zaproponował adcort jako formę osłony przy lekach sterydowych. na początku też byłam sceptycznie nastawiona, ale nie miałam powodów żeby nie zaufać lekarzowi, który zajmuje się rodziną od lat. jeżeli chodzi o jakąś poprawę do faktycznie jakby ustała suchość śluzówki, kaszel jakby złagodniał. mały nie skarży się też na żadne dodatkowe dolegliwości. sama też nie zaobserwowałam jakiś niepokojących reakcji. niedługo minie drugi miesiąc odkąd podaję adcort, tak więc uważam, że nawet dla najmniejszej poprawy warto.

Gość monia_81
AdCort jest godny polecenia. Jest niedrogim srodkiem a jako oslona i suplement diety spisuje sie bardzo dobrze.

Gość diana71
godny polecenia to jedno, najważniejsze, że jest bezpieczny. w moim przypadku dotyczy to przede wszystkim moich najmłodszych

Gość monia_81
Oczywiscie, bezpieczenstwo najmlodszych najwazniejsze. Dlatego bardzo polecam adcort. Sama choruje na astme oskrzelowa od kiedy pamietam, stosuje rowniez terapie sterydowa. Moj syn ma dopiero 8 lat i niestety, tez ma stwierdzona astme. Od dluzszego czasu zmagalismy sie z chroniczna infekcja gornych drog, kaszlem, wieczna chrypa. Nasz rodzinny lekarz polecil nam adcort. Juz po pierwszych tygodniach stosowania zobaczylismy zdecydowana poprawe. Kaszel prawie ustapil, towarzyszaca mu chrypa rowniez. Komfort zdecydowanie sie poprawil. Mam nadzieje,ze ten stan poprawy utrzyma sie.

Gość diana71
monia_81 z ciekawości - jak długo podajesz dziecku adcort? i czy lekarz wspominał coś o tym jak długo masz go podawać?

Gość monia_81
diana71 teraz 3ci miesiac. Lekarz zalecil 6miesieczna kuracje adcort. Po uplywie pol roku mamy udac sie na konsultacje. Poki co poprawa jest widoczna z kazdym dniem. Miejmy nadzieje,ze tak pozostanie

Gość diana71
to podobnie jak u mnie. może i to suplement i konieczności takiej nie ma, ale też wolę aby dzieci były pod okiem lekarza. co nie zmienia faktu, że dotychczasowe efekty są bardziej niż zadowalające.

Gość esposi
popieram. 3 miesiące na adcorcie już jadę i zapomniałem już jak to jest kaszleć przez całą dobę. oby tylko to się utrzymało jak najdłużej

Gość frendzelllooo boom
Choć niechętnie, bo nie lubię tego robić, ale muszę pochwalić AdCort. Mój otwór gębowy uległ znacznej poprawie i już wiem jak to jest budzić się bez kaszlu.