Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TEORETYCZNIE Czy gdybyście mieszkali w kraju

Polecane posty

Gość gość

socjalistycznym o silnej władzy(zwanej przez niektórych totalitarną) mielibyście nie jakieś super luksusowe, ale ładne mieszkanie, które dałoby wam państwo, pod dostatkiem jedzenia, ubrań i innych rzeczy potrzebnych do życia, prace i pewność, że nie wylądujecie na bezrobociu, w kraju byłby porządek, brak przestępczości itd. to dalej by wam coś w takim kraju nie pasowało tylko dlatego, że nie ma liberalnej demokracji?Nie rozumiem dlaczego dla niektórych byłaby problemem lojalność wobec władzy i niekrytykowanie jej nawet jak byłaby dobra.

Gość gość
nie lubie, jak ktos sie nade mna zneca tak marnymi konstrukcjami myslowymi

Gość gość
a co tęsknisz za komunizmem?

Gość gość
Tęsknię, nie tęsknie, nieważne, pytanie kieruje do Was!

Gość gość
każda władza jest szkodliwa lojalna jestem wobec siebie ,ludziom u władzy ufa tylko szaleniec ,są narażeni na chorobe mózgu przez niezliczone i niewyczerpane możliwości

Gość gość
Polacy mają takie nastawienie, ludzie na zachodzie jeszcze bardziej. A już w takich Chinach czy Korei nie ma większego problemu z zaakceptowaniem przez ludzi "silnej władzy", bo inna kultura. Niedawno oglądałam nawet o tym program :c

Gość gość
Powiem ci tylko że gdyby w Polsce nadal był komunizm to byłoby tu dzisiaj tak jak na Ukrainie, niestety idea państwa w którym prawie wszyscy mają pracę i darmowe mieszkania jest złudna, to po prostu niemożliwe. PS. mnie też dotknęło bezrobocie teraz

Gość gość
ja lubie silną władzę na każdym poziomie najlepiej brutalną,w domu też kręci mnie niewolnictwo

Gość gość
co ja piszę! nie jak na Ukrainie ale jak na Białorusi, kraj u progu upadku!

Gość gość
Nie pytam co uważasz za możliwe a co nie. Pytanie jest inne

Gość gość
Na Białorusi jest lepiej niż na Ukrainie

Gość gość
owszem, przeszkadzałoby mi. a Tobie nie? chciałabym jednak móc decydować o sobie, a nie w zamian za norę w bloku i jako taką pracę tkwić w niewoli, a to o czym piszesz to jakaś utopia kompletna, nie było i nie będzie takiego państwa.

Gość zagubienii
myślę, że tak było w Korei północnej do lat 90tych(od wtedy zaczęło brakować jedzenia itd). PRLowska władza aż tak silna nie była nigdy

Gość gość
totalitarna władza nigdy nie jest DOBRA. idź wytrzeźwiej koleś.

Gość gość
Nie chciałabym żyć w klatce, nawet złotej.

Gość gość
A co to co teraz mamy to co to jest jak nie totalitaryzm? Od lat polską rządzi jeden obóz polityczny. Mówią jedno robią drugie wbrew tego co chcą ludzie. I gdzie ta demokracja? W Polsce mamy totalitaryzm. Jeśli rząd robi coś "dla dobra ogółu" wbrew temu to chce ludność to to nie jest demokracja. Mamy stworzoną iluzję, że mamy jakąś władzę...