Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym tyg ciazy kupilyscie pierwsze ubranko dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Widze tyle fajnych ubranek mam chec cos kupic ale boje sie ze jeszcze za wczesnie brzucha prawie jeszcze nie widac jestem w 18 tyg.

Gość gość
jakoś ok 20 ale prawdziwe zakupy po 30 tyg robiłam

Gość gość
Jeszcze nie sza lej za bardzo życzę ci jak najliej ale ja od 22 tyg mam mega problemy z CIAza wiec odooxz te zakupy na pewniejszy termin ty nawet w. Polowie nie jestes

Gość gość
Mnie kiusi zeby chociaz kupoc pajaca lub body jedne ale boje sie ze za wczesnie jeszcze. Ciaza zagrozona jest. Plci jeszcze nie znam bo dzidzius nie chce sie pokazac.

Gość gość
Ja pierwszy ciuszek dostałam w jakimś 15 - 18 tygodniu. Nie pamiętam już dokładnie. A dopiero po 25 tygodniu ciąży zaczęłam kompletować stopniowo wyprawkę. Jestem teraz w 38 tygodniu i kurcze jeszcze nie mam wszystkiego, a jest mi coraz ciężej 🖐️

Nie ma się czego bać :), ja kupowałam ciuszki zanim jeszcze zaszłam w ciążę :P

Gość gość
Ja już miałam 2 kocyki zakupione i 2 czteropaki body z promocji w Smyku :) 🖐️

Gość gość
Ja pierwszy kupiłam w 34 tyg ciąży

Gość gość
Jak poznałam płeć w 19 tygodniu, to jakoś niedługo potem kupiłam kilka żeby nacieszyć oko ;), ale większość to dopiero ok. 30 tygodnia.

Gość gość
nie ma co przesadzać z przesądami itp niestety ale zdarzyć to się zawsze coś może - a czasem jest tak że się pogarsza i potem zostają zakupy rzez internet tylko, ja tak miałam od 24 tygodnia leżenie plackiem nigdzie nie mogłam wychodzić i tylko allegro zostało i sklepy internetowe, teraz zaczęłam wcześniej przynajmniej na ten pierwszy miesiąc mam już kupione

Gość gość
kupiłam w 16 tc jak moja lekarka powiedziała że dziewczynka na 100% kupiłam białe w różowe wzorki bodziaki i sukieneczkę,dobrze że tylko 3 pak tych bodziaków bo dziewczynka okazała się chłopcem ,ale znosił i te z różowym ,sukienkę oddałam .

Gość gość
ok. 22 tyg po drugim prenatalnym na ktorym tez poznalismy plec :)

Gość gosciowa22
Po drugim USG w 20 tyg jak pozalismy plec ... ale tylko tak symbolicznie : skarpetki i jednego bodziaka. Cala reszte po 30 tygodniu.

Gość gość
łooo to ja chyba najpóźniej... rodziłam we wrześniu (8), a zakupy wszystkie robiłam po 15 sierpnia - ubranka, pieluchy, wozek, lozeczko, wanienka...

Gość gość
ja zaczęłam szaleć od 4 mc razem z teściową:) i miałam już wszysko ok 6 mc. Uwierzcie mi że w 8-9 mc nie chciało by mi sie nigdzie ruszyć zwłaszcza ze rodziłam w styczniu: na dworze mróz w sklepie + 25 stopni:(

Gość ano właśnie
Ja tez sie zastanawiam.Jestem prawie w 19 tc.Za 2 tygodnie mam usg na którym prawdopodobnie poznamy płeć. Nie chciałabym jeszcze nic kupowac choc strasznie mnie korci. Niestety zle znosze ciąże i nie wyobrażam sobie zakupów za jakies 3 czy 4 miesiące.Na początku miałam straszne wymioty i omdlenia. Teraz mam często bóle głowy, kręgosłupa,robi mi sie duszno i słabo jak spędzam dłuższy czas na zakupach. To co dopiero bedzie za jakis czas. A pozatym tak sobie myśle ze jak bede kupowac różne rzeczy stopniowo tonie nadszarpnie to tak naszego budrzetu. A widziałam juz kilka bardzo fajnych promocji na ubranka

Gość fajsoosa
2 mce przed porodem,pozniej jeszcze reszte,niektore rzeczy dopiero po porodzie,pojechalismy zaraz po szpitalu zalatwic te ostatnie zakupy W drugiej ciazy nie musialam za duzo dokupywac ,a co musialam,kupilam troche wczesniej. I dobrze,bo w drugiej ciazy mialam zdcydowanie wieksze problemy z mobilnoscia

Gość gość
Ja jakos po 30tyg. Wcześniej nic nie kupowałam bo nie widzialam potrzeby. Zaczęłabym jeszcze później ale nie Chcialam wszystkiego na raz później.

ja jestem w 19 tyg a juz pare ciuszkow mam ;) zaczelam kupowac jakos chyba 12-13 tydzien :) i teraz planuje juz wiekszosc kupic bo rodze w marcu a u nas wtedy mega zima (mieszkam w finlandii) i ciezko mi pozniej bedzie

Gość gość
Prawda jest taka, że jak ma się coś stać, to się stanie niezależnie od tego czy kupimy ubranka wcześniej czy nie. I ból po utracie dziecka będzie taki sam. Trzeba być dobrej myśli, życzę Wam (i sobie również) żeby wszystko było w porządku. Jestem w 18 tyg, sama jeszcze nic nie kupiłam, ale moja mama zaszalała i mam już kilka ciuszków na sam początek. Nie ukrywam, że oglądanie tych ubranek jest strasznie fajne, a po za tym jest dość dużo rzeczy do kupienia, zwłaszcza przy pierwszym dziecku i lepiej rozłożyć sobie wydatki.