Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inag

jak zareklamować się przed pracodawcą

Polecane posty

Witam wszystkie forumowiczki, właśnie zalogowałam się na to forum z nadzieją że coś doradzicie... sprawa jest taka dwa lata temu ukończyłam studia i zdobyłam dyplom nauczyciela :) a tak konkretniej to kl I-III i przedszkole. Niestety tak mi się poukładało w życiu że zaraz po studiach wyszłam za mąż zaszłam w ciążę i nie dane mi było na świeżo po ukończeniu starać się o prace w szkole. Dziś synek ma już ponad rok czasu i świetną babcię z wolnym etatem :) więc uznałam że w końcu pora na pracę w zawodzie. Jednak mój optymizm szybko uleciał...okazuje się, że jak tylko pojawi się oferta pracy to pierwszym pytaniem jest : ,,czy ma pani doświadczenie?" - jeżeli nie to dziękujemy... Wpadłam więc na pewien pomysł by zrobić prezentację o swojej osobie tylko że na tym ten pomysł się kończy :/ może doradzicie mi co mogę tam umieścić by było to oryginalne dla przyszłego pracodawcy???

oczekuję poważnych odpowiedzi a ci co nie maja za dużo do powiedzenia niech się nie udzielaja

Gość gość
Hmm... Ciężko coś doradzić, nie bardzo znam specyfikację zawodu nauczyciela. Jaki kierunek studiowałaś? I ile masz lat? No i w jakim mieście mieszkasz... To też ma duże znaczenie. Myślę, że powinnaś zaakcentować że w czasie wychowywania dziecka robiłaś coś, np. nauka języka, jakiś kurs, rozwijanie kompetencji. Jeśli nawet tego nie robiłaś, to zaznacz to w CV. Może spróbuj się gdzieś załapać na zastępstwo? To tez dobra droga. Ew., jeśli Cię stać na to, coś w rodzaju praktyk/wolontariatu np. na pół roku... Może masz jakichś znajomych, by Ci pokazali co i jak. Poobserwowałabyś pracę, próbuj coś robić pod ich okiem, wyraź chęci. Potem uzyskaj referencje/zaświadczenie. :) Nie wiem, czy takie coś jest możliwe przy byciu nauczycielem. Ale pracodawca na pewno inaczej spojrzy. Będziesz miała praktyczne pojęcie o zawodzie no i przynajmniej inaczej spojrzą - miałaś chęci i ambicje, by czegoś się nauczyć. Możesz poroznosić CV z takim podaniem o praktykę po szkołach. Ew. może jako pomoc nauczyciela, o ile istnieje coś takiego? Nie wiem, co doradzić.

Gość gość
Na pocieszenie powiem, że każdy tak zaczynał, nikt się nie urodził z doświadczeniem w cv. Szukaj dalej, dokształcaj się itd. Jako doświadczenie możesz wpisać praktyki studenckie i działania "na własną rękę" np. korepetycje - zawsze to coś.

zastanawiałam się czy nie zrobić coś w rodzaju portfolio i zamieścić tam zdjęcia z ćwiczeń na studiach gdzie prezentowane są różne formy zabawy w przebraniach itd.