Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda2555

samotne matki

Polecane posty

Gość sweet love child
Rozumiem jakby to były jakieś konkretne pieniądze, ale dla 170 zł tyle kombinować? A później, gdyby się wydało, to sobie problemów narobić?

Gość Magda2555
Dlatego zadałam pytanie czy coś mi się należy ponieważ nie byłam uświadomiona w tym. Teraz już wiem i dziękuję za odpowiedź! niektórzy nawet nie potrafią się zachowac i wytłumaczyć tylko wyzywają od złodziejów i krętaczy. A takie fora chyba po to są tworzone, żeby sobie pomagać, a nie tylko wyzywać. Bo te dziewczyny siedzą w domach, nie mają zajęcia i wypisują jakieś bzdury.

Gość gość
taka prawda, że po pomoc łapy pierwsi wyciągają cwani oszuści, którzy jej najmniej potrzebują. np tacy co zaniżają swoje dochody, kasy mają jak lodu i ciągną jeszcze ze wszystkich możliwych instytucji. taka mentalność złodzieja i krętacza. a biedni często wolą suchy chleb jeść, a nie pójdą. mnie by było głupio robić z siebie kretynkę dla paru złotych. autorko, pogoń lepiej tego swojego obiboka do roboty, zeby na rodzinę zarobił zamiast się rozglądać za "benefitami" Koleżanka chce świat zwojować.

Gość domowapracowaona
ale to jesteś samotną matką czy konkubiną bo się pogubiłam.............

Gość gość
Jest konkubina ale jak wiele z nich chce udawać samotna matkę .

Gość Magda2555
jestem w 6 miesiącu ciąży. Mam partnera, pracę.. Jednak ślub bierzemy dopiero jak dziecko skończy 8miesięcy ... chciałam sie poprostu dowiedzieć czy po macierzyńskim, kobiecie która nie jest po ślubie się coś jeszcze należy..

Gość domowapracowaona
no to sorry , czego ty się spodziewasz? że każda normalnie pracująca osoba czeka aby takiemu krętaczowi jak ty i twojemu mężowi nierobowi niezdolnemu utrzymać rodzinę przyklaśnie żeby kase ci dawać? na szczęście instytucje które pomagają prawdziwym samotnym matko bardzo ostro weryfikują i wyłapują oszustów

Gość Magda2555
Widzę ze sie jednak nie rozumiemy.. Ja zadałam pytanie czy po macierzyńskim coś jest! i nie życzę sobie żeby mnie wyzywać od krętaczy! Jestem młoda i to jest moje pierwsze dziecko, dlatego chcę zaczerpnąc dodatkowych informacji!!!

Gość gość
Jak masz niskie dochody to za wychowawczy masz 400 zł .

Gość domowapracowaona
aż za dobrze cie zrozumieliśmy, chcesz udawać samotną matkę żeby wyłudzić pieniądze

Gość Magda2555
No najniższa krajowa chyba nie należy do super dochodów. !200zł:2osoby= 600zł więc przekracza.

Gość Magda2555
Ja nie chce nikogo udawać, poprostu myślałam, że każdej takiej kobiecie sie coś należy! że każda bez ślubu jest traktowana jak samotna, czaisz?!bo chyba nie bardzo.

Gość domowapracowaona
to po co rozkładałaś nogi wiedząc że cie nie stać na dziecko?

Gość gość
Teraz jest roczny macierzyński więc będziesz już po ślubie jak macierzyński się skończy. Więc w czym problem? Samotna matka to WDOWA LUB TAKA KTÓRA NIE WPISZE OJCA W AKT URODZENIA DZIECKA. Takiej kobiecie należą się pieniądze. Każda inna może podać partnera o alimenty i to są pieniądze jakie się jej należą. Ty kombinujesz jak nic nie robić a zarobić.