Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda2555

samotne matki

Polecane posty

Gość Magda2555

Witam, mam pytanie, ponieważ przez 8 miesiecy bedę 'samotnie wychowywać dziecko'-, z partnerem nie bedziemy jeszcze w związku małżeńskim. Możecie mi przybliżyć jakie mam prawa, chce zaznaczyć ze pracuję zarabiam najniższa krajową(mam świadomość tego że na wychowawczym nie dostanę nic).. Czy dostanę jakieś pieniążki od państwa? czy muszę udowadniać że nie mieszkam z partnerem?są jakieś komplikację z tego powodu? Jeżeli dziecko się urodzi i podam nazwisko partnera to nie ma szans na to bym dostała cos od państwa? dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
nic nie dostaniesz ,chyba że podasz ojca dziecka o alimenty wówczas możesz starać się o zasiłek ,nazwisko nie ma znaczenia może miec nazwisko ojca .

Gość gość
na zielonej wyspie liczysz na jakąś pomoc od państwa ??? Przepraszam ale bardzo naiwna jesteś

Gość gość
Takich oszustów to pod pręgierz a nie łapska po cudze pieniądze wyciagąć

Gość gość
Ale ty nie jestes samotna matka . Masz partnera a to ze nie macie ślubu to wasz wybór.

Gość wkurzona samotna matka
zaczynają mnie w******ć te matki polki od siedmiu boleści do roboty do cholery a nie tylko pieniądze wyciagacie z podatków - z moich równiez mimo że sama jestem samotna matka zapieprzam i nie patrze czy mi się od Pantswa coś nalezy

Gość gość
I jak w tym kraju ma być dobrze? Rząd może i nieudolny bywa ale obywatele są niewiele lepsi.

Gość gość
a co wy takie psy ogrodnika ??? same nie mają to inni też nie moga nic mieć. W innych państwach to takie zasilki matka na dziecko dostaje, że w ogóle nie musi pracować. Tylko w POlsce jest najlepsza polityka prorodzinna hehehe

Gość gość
Tylko ze autorka nie jest samotna matka .

Gość gość
bo prawdziwa samotna matka g***o dostaje a taka jak autorka ma partnera i jeszcze pieniądze od Państwa chce wyciągac

Gość gość
sami nie mają bo nie muszą ,ale oszustów utrzymywać mamy ,ty chyba nie pracujesz skoro tak się burzysz . a co wy takie psy ogrodnika ??? same nie mają to inni też nie moga nic mieć. W innych państwach to takie zasilki matka na dziecko dostaje, że w ogóle nie musi pracować. Tylko w POlsce jest najlepsza polityka prorodzinna hehehe

Gość Magda2555
Same jestescie naiwne! Obywatelki wielkie... Jak dają to trzeba brać, jak biją to uciekać... To państwo nam tak duzo daje, że ,naprawdę! trzeba ich cyckać jak sie tylko da!!

Gość gość
I co ty chcesz niby brać ?

Gość gość
Mnie złodziejko cyckasz z moich podatków!

Gość Magda2555
To trzeba było iść do Monu!! podatków byś nie płaciła!!

Gość gość
Ja tam płacę chętnie o ile nie wyciągają po nie łapska takie chciwe oszustki

Gość gość
Co k***a daje państwo ,jak dają to brać a wiesz skąd dają pusta pało ,na pewno nie od takich idiotek jak ty ,jak byś pracowała ,płaciła podatki inaczej byś śpiewała ,nie wiem czy zadowolona byś była aby dawac komuś ,kto na to nie zasługuje ,Ona ma faceta .

Gość gość
Oj tam zawsze możesz podać ze ojciec dziecka jest nieznany i wtedy dostaniesz 170 zł.

Gość Magda2555
Myślisz że mało takich jest!

Gość gość
Pomysl ile tych pieniędzy idzie np do ipn, to jest marnotrawstwo i na to narzekaj, jak jej się należy to niech korzysta

Gość gość
Naucz sie czytać pusty łbie! napisała ze pracuje!

Gość Magda2555
Jakie wy jesteście śmieszne... masakra.. Jestem pewna,że kazda z was zrobiłaby tak samo jak ja... a teraz udawają wielkie święte

Gość gość
No jasne! Nie każda jest urodzoną oszustką !

Gość Magda2555
nie pie*dol... nie dziwie sie ze jesteś samotną matką.. jaki facet by z takim pustakiem wytrzymał.

Gość Magda2555
i ja też płacę podatki ... czytaj ze zrozumieniem.

Gość gość
ja wychowywałam sama syna i nie brałam żadnych pieniędzy od państwa nawet rodzinnego. Jedynie rozliczenie roczne z tego co kojarzę było dla matki samotnie wychowującej dziecko. Miałam pracę i potrafiłam dać sobie radę.

Gość gość
wierze, ze baby kombinuja jak moga. My mielismy w planach slub za rok. Ale wczesniej zaczelismy starac sie o dziecko, bo mialam pewne problemy i lekarz mnie straszyl, ze nie zajde w ciaze. Tymczasem zaszlam juz po 2 miesiacach, wiec slub nie byl priorytetem. Jeszcze, gdy bylam w ciazy moja tesciowa wymyslila, ze nalezy sie mi zasilek dla samotnej matki, mamy inne adresy zameldowania, wiec fakt istnienia ojca dziecka da sie zataic. Powiedzielismy jej, ze nie ma takiej opcji, a gdy dalej trula nam d**e (bo ponad 10 lat temu corka jej sasiadki tak zrobila, ba, nawet mieszkala z ojcem dziecka, tylko uwazali na zyczliwych). to uzylismy argumentu, ze przepisy sie zmienily i teraz samotna matka jest kobieta, ktorej ojciec dziecka nie zyje badz jest nieznany. To wiecie co powiedziala? Ze mam wpisac w papiery, ze ojciec jest nieznany, dostane kase, powiedzmy bede to ciagnac 3 lata, a po tych 3 latach wezmiemy slub i jej synek "uzna" dziecko jako swoje. I to dla niebotycznej kwoty, chyba 170 zl miesiecznie! Maz sie wkur.... i zrobil taka awanture tesciowej, ze hej.

Gość gość
taka prawda, że po pomoc łapy pierwsi wyciągają cwani oszuści, którzy jej najmniej potrzebują. np tacy co zaniżają swoje dochody, kasy mają jak lodu i ciągną jeszcze ze wszystkich możliwych instytucji. taka mentalność złodzieja i krętacza. a biedni często wolą suchy chleb jeść, a nie pójdą. mnie by było głupio robić z siebie kretynkę dla paru złotych. autorko, pogoń lepiej tego swojego obiboka do roboty, zeby na rodzinę zarobił zamiast się rozglądać za "benefitami"

Gość Magda2555
Dlatego chciałam sie dowiedziec czegoś więcej na ten temat. Myślałam, że to bedą jakies większe pieniążki. Jeżeli dziecko ma cierpiec z powodu 170zł to ja mam w du*ie.

Gość gość
no i co z tego że płacisz podatki i pracujesz zasiłki otrzymuje się min z tytułu samotnego wychowywania dziecka ,a gdzie tutaj ta twoja samotność ,jak jesteś samotna to niech ojciec dziecka alimenty ci płaci.