Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto tutaj jest nauczycielem albo byl prosze pomozcie

Polecane posty

Gość gość

rozwiejcie watpliwosci

Gość cruorem
Rozwieje Twoje wątpliwości, tylko jakie?

Gość gość
jezeli mam licencjat z przygotowaniem pedagogicznym z jezyka angielskiego i ucze juz w szkole podstawowej tego jezyka pare lat ale teraz robie magisterskie uzuppelniajace z kierunku w ogole nie zwiazanego z nauczaniem bo z kulturoznawstwa (kultura rosjj) bo interesuje sie tym krajem tez.. i pytanie czy bedzie sie moj magister liczyl w szkole do zarobkow czy nie ? czy dalej beda mi wylioczali pensje na podstawie tego ze z przedmiotu ktorego ucze mam tylko licencjat a nie magistra? czy moj magister w ogole sie jakos liczy dla nich w szkole czy musze zupelnie od nowa robic drugi raz magisterke z jezyka angielskiego ?jak to jest ?

Gość gość
wybaczcie chaotycznosc wpisu ale sie spiesze piszac to :)bo zaraz jade do szkoly wlasnie do moich dzieciakow:)

Gość ja ci odpowiem chetnie
a wiec twoj magister jez bez sensu moglas robic magistra dalej z angielskiego do konca bo po samym licencjacie z jezyka mozesz uczyc tylko w podstawowce ale nie w liceum i gimnazjum..niestety twoj magister jest o d**e obic bo nie dotyczy przedmiotu ktorego uczysz.. popelnilas blad i tyle.. musisz robic od nowa magisterke z jezyka bo inaczej w kalkulatorze edu .pl beda cie dalej liczyc jako licencjat i pensje naliczac tez jako licencjat bo magistra bedziesz miec z innego kierunku nie zwiazanego z nauczaniem

???

Gość gość
ehh jak ci zazdroszcze.. mam licencjat z anglistyki i z polonistyki i marzę o uczeniu dzieciaczków w podstawówce ale nic nie moge znależć :(( Ile zarabia nauczyciel angielskiego z licencjatem tak z ciekawosci zapytam?

ja mam dopiero kontraktowy stopien i zarabiam 2 tysiace zlotych na reke ale to na wsi ucze

Gość gość
ja 1950 zł z groszami (kontraktowy, sama podstawa bez nadgodzin) i odejmują mi ubezpieczenie grupowe ok 50 zł. I też na wsi.

Gość gość
a co do pytania, jak skonczysz mgr to masz podwyżkę bo ich nie interesuje kierunek, ważne że mgr masz z przygotowaniem pedagogicznym.

Gość gość
a przygotowanie masz przecież.

Zazdroszczę wam kobietki... Ja skończyłam licencjat z wychowania przedszkolnego a potem jeszcze podyplomowe z edukacji elementarnej i nie mogę znaleźć pracy...Każdy pyta o doświadczenie a u mnie go brak bo i jak zdobyć jeśli każda dotychczasowa rozmowa zaczyna się i jednocześnie kończy na pytaniu o doświadczenie...błędne koło po prostu :(

Może ktoś z Was doradzi jak przekonać do siebie pracodawcę pomimo braku doświadczenia

Gość gość
ona ma magistra bez przygotowania pedagogicznwgo bo tylko licencjat ma z przygotowaniem ketyni