Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaaa34

pomóżcie mi podjąć decyzje proszę

Polecane posty

Gość małaaa34

mam troje dzieci,ciągle coś wynajmujemy,teściowa zaproponowała żebyśmy się wybudowali u nich na działce,którą nam dadzą,byśmy mieli małe osobne podwórze,ale do nich tylko kilka kroków,byłabym zdana na codzienne ich widoki :(mąż mi mówi że chyba nie mamy wyjścia...co robić? zgodzić się?czy dalej nabijać kieszenie obcym ludziom,ale z dala od teściów..

Gość gość
to zależy od kilku czynników: - jaki masz kontakt z teściową - jaką ona jest osobowością - wtrąca się, wiecznie niezadowolona, krytykuje? - czy przepiszą WAM (nie synowi) tą ziemię, czy będziecie tam "na słowo honoru"

Gość Babka z piasku
Mina autorki w poście mówi sama za siebie.

Gość małaaa34
-kontakt z teściową jest ok:)gorzej z teściem..też niby dobry człowiek tylko ten charakter:(myśli że pozjadał wszystkie rozumy i wszystko wie lepiej, ma takie specyficzne poczucie humoru:( no po prostu go nie trawie. -przepisali by na męża a on później na mnie,tak podobno wychodzi taniej jak twierdzi teść:)

Gość gość
ja nie chciałabym mieszkać koło mamy a tym bardziej koło teściowej. Wiadomo - odwiedziny o każdej porze albo pytania "a kto był u was?" albo jak w przypadku mojej koleżanki mieszanie w małżeństwie, bo na kawę przyjechał ich znajomy, mąż akurat wyjechał po zakupy, więc teściowa rozgłosiła wiadomość, że synowa się puszcza :D

Gość gość
Masz idiotyczny dylemat...pchac komus w doope kase gdy mozna ja inwestowac we wlasny dom!!!!!!

Gość gość
a dlaczego nie kupicie dzialki w wygodnym dla siebie miejscu i tam domu nie zbudujecie? w porowaniu z mieszkaniem obok tesciow to dolozycie tylko tyle kasy ile ziemia wyniesie, a swiety spokoj bedzie bezcenny

Gość małaaa34
nie stać nas ta taki wydatek jak kupno działki:( tyle pożyczki nie dostaniemy

Gość małaaa34
a jak jest u was? mieszkacie z teściami?

Gość gość
najlepiej drzazge w codzym oku widziec-a swojej belki nie zobaczyc autorko.

Gość małaaa34
no może coś w tym jest??

Gość małaaa34
ale tak właściwie to przecież nie z nimi tylko obok,kurcze no już sama nie wiem

Gość gość
To sie zmobilizujcie jakos i albo postarajcie zarobic kase na dzialke albo mniejszy dom wybudowac. Dzialki mozna teraz tanio kupic tylko trzeba wiedziec gdzie i jak, czasem chwile poszukac. W porownaniu z budowa domu dzialka to niewielki wydatek. Ja obok tesciow bym za nic nie chciala mieszkac, pozniej beda tylko szantaze za kazdym razem, ze wam dzialke dali. Dziekuje za taka laske, wole miec swiety spokoj.