Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xddddddd

Krew utajona w kale

Polecane posty

Gość xddddddd

Witam jestem chłopakiem mam 17 lat , rok temu podczas morfologii wykryto u mnie za małą ilość żelaza , inne wyniki ok w tym OB , Hemoglobina itd . Jednak zacząłem się odchudzać dość nieracjonalnie i pojawiły się zaparcia , piłem senes , jednak gdy wracałem do normalnego odżywiania wszystko wróciło do normy . Nie dawno jednak zrobiłem dwukrotnie w laboratorium test na krew utajoną w kale , wynik dwa razy pozytywny :/ Do tego czasem mam biegunkę , krwawienia widocznego nie mam , wyniki morfologii mam dobre , moczu też , czekam na wizytę u gastrologa , praktycznie cały czas o tym myślę , boję się najgorszego :/ Jakie mogą być przyczyny tej krwi ? Dodam , że był u chirurga i wykluczył hemoroidy.

Dodam , że aktualnie hemoglobinę i żelazo mam w normie ( brałem leki) , OB-2 , płytki krwi również w normie , badanie ogóle moczu w normie . Przeraża mnie ta krew utajona w kale , czy ktoś wie od czego to może być ? :/

Gość gość
nie bój się je też tak miałam całkiem niedawno i jestem już po gastroskopii i kolonoskopii i wszystko ok tylko małe polipy nic nie znaczące ,a krew może być nawet z krwawiącego dziąsła lub zęba tak mi powiedział lekarz ,może też z jakichś tabletek które podrażniają jelito ale na pewno dostaniesz skierowanie na gastro i kolonoskopie głowa do góry będzie dobrze

Gość gość
nie nakręcaj się strach ma wielkie oczy idź z tym wynikiem do lekarza pierwszego kontaktu on cię dalej pokieruje

Lekarka rodzinna pocieszała mnie , ze to nie może być rak . Boje się , że gastrolog zbagatelizuje objawy , i nie da mi skierowania na kolonoskopię , A ja umieram z nerwów , zwalam szkołe bo wgl nie potrafię się skupić na nauce , ciągle o tym myślę :/ Z dziąsła raczej nie , miałem niedawno konsultacje stomatologiczną , z leków biorę tylko cynk , żelazo i witaminę c

Po za tym bardzo stresuję się przed kolonoskopią , ale jakoś ją przeżyje byleby tylko gastrolog dał mi skierowanie , w dzisiejszych czasach lekarze nie chętnie je wypisują ...

Gość gość
mnie właśnie lekarka pierwszego kontaktu dała skierowanie na gastro i kolono jak jej pokazałam wynik dodatni z kału i jeszcze poleciła prywatnie gastrologa który w tydzień zrobił mi gastro i kolono za wizyte zapłaciłam 80 zł a badania były już z NFZ skąd jesteś jak ze śląskiego to polecam dr. Furmaniuka super facet

Dziękuję za reklamę , ale nie jestem ze śląskiego a teraz już rodzinny nie może wypisać skierowania na kolonoskopię , a szkoda :/ tylko specjalista może

Gość gość
też się stresowałam ale moje obawy przed rakiem były silniejsze wszystko jest do przeżycia do przyjemności to nie należy ale da się wytrzymać cały czas przedtem bolał mnie brzuch chyba ze dwa miesiące a po badaniach się wszystko uspokoiło i moje skołatane nerwy też

Gość gość
niemożliwe mi lekarka wypisała w lipcu skierowanie może śląska kasa ma inne zasady

Gość gość
ten płyn jest niesamowicie słodki taki ulepek ale można wcisnąć cytryny lub dodać soku z grejfruta i jakoś sie wypije

Gość gość
fortrans jest niesamowicie słodki i przykry wręcz w piciu ale jak mus to mus

Tylko nie mecz się i nie pij całych 4litrów nie trzeba 2 saszetki wystarczy wymieszać w1,5litra wody i do wypić kup sobie mentosy i gumy miętowe powodzenia :)

Gość raykons
Krew w kale może mieć wiele przyczyn i na pewno nie jest to nic zdrowego, ale przed udaniem się do lekarza by uspokoić nerwy polecam przeczytać https://adamed.expert/krew-w-kale/ artykuł pisany przez specjalistów. Wymienione możliwe przyczyny - czasem taka wiedza może pomóc.

Gość dominiczka443
Też właśnie miałam krew w kale jakiś czas temu i w sumie dzięki temu artykułowi https://adamed.expert/krew-w-kale/ poszłam do lekarza na szczęście okazało się to nic groźnego no ale warto się zbadać i mieć pewność niż czekać