Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda karmiaca mamaa

co mam zrobic jak mam za duzo mleka odciagac zostawic w spokoju

Polecane posty

Gość mloda karmiaca mamaa

jestem 7 dni po cesarce. od 3 dni mam tyle mleka ze samo leci, piersi mam ciezkie i takie twarde, po nakarmieniu corci sa albo tylko chwile miekkie albo dalej takie napiete i dalej leci mleko. jak postepowac? dodam ze mala spi po nakarmieniu 2,5 godziny. wiec chyba sie najada w zupelnosci a mleka mam ogrom i boje sie zeby nie doszlo do zastoju(o ile juz nie doszlo).

Gość gość
musisz odciągać jak czujesz że masz pełno

Gość gość
NIE WOLNO ODCIĄGAĆ! Im więcej odciągasz tym więcej organizm produkuje. Masz nawał mleczny, to normalne i minie, przystawiaj dziecko. Laktacja się unormuje.

Gość gość
Jak będziesz się teraz bawić laktatorem to zaburzysz sobie laktację.

Gość gość
Ja rodziłam naturalnie i taki przypływ mleka miałam w 3 dobie i idciągałam i wylewałam a szkoda bo mogłam zamrozić. Wiec możesz albo wylewac al;bo zamrażac. M

Gość gość
Tez miałam nawał, jeszcze w szpitalu. Połozna kategorycznie nie radziła odciągac, tylko przystawiać dziecko. Robili mi też zimne okłady.

Gość gość
Bez sensu. Im wiecej mleka z ciebi wyleci (dziecko/laktator) to organizm więcej produkuje. Odciągać można później jak się wszystko ustawi.

Gość gość
Jeżeli już musisz odciągać (dziecko odmawia, a piersi sa twarde) to odciagaj tylko minimalnie, tylko żeby poczuć ulgę.

Gość gość
Ja też miałam cesarkę, i w 3 dobie dostałam nawału pokarmu. Położne oczywiście mówiły żeby nie odciągać, ale jak tylko wróciłam do domu to odciągałam po trochu, tak żeby poczuć ulgę. Nigdy do końca! Wtedy rzeczywiście produkuje się jeszcze więcej mleka. Moja kuzynka posłuchała rad położnych i dostała zapalenia! Mówiła, że ból niesamowity, gorączka, z mlekiem leciała jej krew, i nie mogła małej karmić kilka dni. A po tym zapaleniu miała mało pokarmu i musiała ją dokarmiać mm. Położne karzą tylko częściej dziecko przystawiać do piersi, tylko, że moja wypiła trochę i już nie chciała, a ja za chwilę znowu miała ogromne i ciężkie piersi.