Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krem z 30 procentoweg stężeniem kwasu glikolowego i REZULATY po pierwszym użyciu

Polecane posty

Gość gość

Witam, ADVANCED CREAM 30% AHA (pH 3,40) Mam 37 l. Od 5 lat borykam się z przebarwieniami skóry, które ostatnimi czasy skumulowały się ze wzmożoną siłą nad górną wargą i wyglądają jak"wąsy" Posmarowałam więc okolice skóry między nosem a ustami (miejsca przebarwień) i rano wstałam z zaczerwienioną skórą i dwiema podłużnymi ciemnymi-poparzonymi pręgami i kropką) O ile, zaczerwienia mnie nie martwią, o tyle te ciemne pasy + kropka (jakby przypalone) już zdecydowanie bardziej. Proszę mi powiedzieć, czemu aż tak zareagowałam na ten preparat i przede wszystkim, czy te ciemne poparzenia mi zejdą ?? Czy to jest oznaka,że nie powinnam stosować tego kremu? Z niecierpliwością czekam na pomoc/odpowiedź/rady Zrozpaczona Marzena

Gość gość
zaczęłaś od takiego stężenia? To za duże stężenie, powinnaś wcześniej przygotować skórę. Kwasy to nie zabawa, to poważna sprawa i trzeba podejść do tego z głową. Te pręgi powinny zejść, zapewne skóra w tym miejscu się złuszczy i zejdzie, takie jest działanie kwasów.

Gość gość
Poparzyłaś skórę. Przygodę z kwasami (zwłaszcza glikolowym, który jest bardzo mocny) zaczyna się od niskich stężeń, a robiąc pilingi wysokimi nakłada się je na chwilę i potem neutralizuje (wystarczy zwykłą sodą i mydłem). Kup sobie na to poparzenie Cicabio z Biodermy albo Cicaplast LRP, powinno pomóc zagoić się bez śladu.

Gość gość
Faktycznie, bezmyślnie wysmarowałam kwasem miejscowe przebarwienia bez uprzedniego przygotowania skóry na taki szok. W zeszłym roku używałam NeoStraty z 20% stężeniem i poza idealnym/ zabójczym działaniem na zaskórniki (polecam!),preparat nie poradził sobie z plamami. W związku z tym,iż nieestetyczne przebarwienia w okresie zimy naturalnie zjaśniały,a pod pudrem nie były widoczne, dałam sobie spokój z próbami ich całkowitego zniwelowania. Zrażona doświadczeniami mojej siostry z silnymi specyfikami typu Cosmelan czy Pigmanorm. Pamiętając ,że to była walka z wiatrakami i potwornym okaleczeniem skóry twarzy poprzez złuszczanie i olbrzymie podrażnienia temu procesowi towarzyszące, a efekt tej jej męki utrzymywał się jedynie do wiosny,nie podejmowałam walki z użyciem tych samych produktów. Postawiłam na w/w krem ze stężeniem 30% glikolu w nadziei,że systematyczne używanie poprawi kondycję mojej skóry i ujednolici koloryt, który po lecie znów nie wygląda zadowalająco,zwłaszcza wspomniane w pierwszym poście-"wąsy" Efekt po pierwszym użyciu-raczej zniechęcający:( No cóż, pozostaje mi wierzyć,że sine/ciemne pręgi znikną, skóra się złuszczy i wygląd poparzonego miejsca się poprawi na tyle, by z czasem Z GŁOWĄ móc powrócić do założonego planu stopniowego rozjaśnienia moich plam i ogólnej kondycji dojrzałej już przecież skóry ;) Dziękuję za odpowiedź i słowa otuchy.