Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy możliwe było zapłodnienie

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, jestem tu nowa. Może będziecie się śmiali bo jako matka dwójki dzieci powinnam wiedzieć wiecej niż młode matki, które pierwszy raz trzymają w rękach swoje maluszki ale życie lubi zaskakiwać ale po kolei ... Ostatni okres miałam 15 lub 16.09.2013. 28 września wyjechałem z rodzinka do Chorwacji na tydzień. Wspolzylismy 29.09 z prezerwatywa a potem albo 1 albo 2.10 bez zabezpieczeń. Wydawało mi się to trochę za szybko i zaczęłam się zastanawiać czy aby z tego luzu wakacyjnego coś nie powstało. Przejrzałem kilkanaście kalkulatorów zapłodnienia i w każdym zgadzalaby się data zapłodnienia - wg. Abcmaluszek było to 02.10 (miedzy 26.09 a 6.10). Teraz moje pytanie czy ten 02.10 jest możliwy jako zapłodnienie czy jako poczęcie? Czy to terminy jednoznaczne? W końcu trochę trwa ten proces.... Test zrobiłam dzisiaj bo oczywiście mega niecierpliwi byłam ale nie z pierwszego moczu. Oczywiście negatywny. Wg kalkulatory to drugi tydzień ciąży wiec w sumie wynik nie powinien dziwić :) dodam, ze cykle mam zazwyczaj regularne 28 do 30 dni ale kilka ostatnich miesięcy były rożne skoki i okres dostawałem z 10 dni wcześniej ale myśle, ze to jeszcze mieści się w normie. Przy drugiej ciąży okres miałam 23.10.09, pierwszy test zrobiłam 12.11 i oczywiście negatywny a potem 23 i 24 były dodatnie. W 2012 przeszłam prawdopodobnie samoistne poronienie bo test był pozytywny a na drugi dzień pojawił się spóźniony okres. Bardzo proszę o odpowiedz.bardzo chciałabym być w trzeciej ciąży.

Gość gość
Czy nikt tu nie zagłada?