Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezmyślna onaaa

20 lat iiiii

Polecane posty

Gość bezmyślna onaaa

Witam. Mam 20 lat i ostatnia szkoła jaką skończyłam to (wstyd się przyznać) gimnazjum. Rzuciłam szkołę w trakcie liceum przez co jestem teraz w plecy 2 lata :( Teraz jestem w 3 klasie LO dla dorosłych, staram się z tego jakoś pozbierać, ale jest ciężko. Wstyd mi przed wszystkimi, że mimo 20 lat dalej nie zrobiłam szkoły średniej. Moje kontakty damsko-męskie stoją w miejscu, bo boję się wyśmiania, albo że facet stwierdzi, że skoro dopiero robię szkołę to jestem totalnym nieudacznikiem. Boję się, że ja się nakręcę a brak wykształcenia zawali wszystko. Pracy też nie mam, bo ciężko o jakąś z takim brakiem w wykształceniu. Nie wiem co mam robić ze swoim życiem, dopadły mnie straszne myśli, wolałabym by ten rok już minął jak czarodziejską różdżką odjął.. Nie wiecie może czy są jakieś kursy np zawodowe dla takich jak ja? Czyli bez skończonej jeszcze szkoły średniej? Doradźcie coś :(

Gość gość
Boze, skoncz szkole ta do ktoej uczeszczasz i idz na studia... jaki problem?

Gość gość
ale głupoty :P tak się sklada, ze moja kolezanka tez rzucila szkole, ma aktualnie 20 lat i dopiero za rok ma zamiar ją ukonczyc.W podobnej sytuacji jest chłopak mojej koleżanki , i prace można znaleźć bez problemu , wszędzie mowia ze cv się nie liczy(chyba,ze masz 30lat) i przyjmują jak leci. Wiadomo ze prezesem nie będziesz ale do sklepu czy nawet jakiejś prywatnej firmy jako sekretarka itp. możesz iść

Gość bezmyślna onaaa
Mam zamiar skończyć, ale co ja mam teraz robić :/ jak stawiać czoła światu.....

Gość gość
imprezowalas tak ostro,depresja?

Gość bezmyślna onaaa
Nie imprezowałam...

Gość bezmyślna onaaa
Powiedzcie, jak Wy postrzegacie takie osoby? Lub jak takie osoby są postrzegane przez osoby w Waszym towarzystwie?

Gość Artur Bosak
postrzegamy jako osoby głupie , bez ambicji i życiowych celów

Gość gość
To zależy od powodów takiego stanu rzeczy. Na plus na pewno działa to, że jednak zmądrzały i naprawiają sytuację.