Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SzukającaPrzyjaciółki

Kobiecy Problem Torbiele

Polecane posty

Witajcie! Od niedawna mam bardzo bolące miesiączki... aż za bardzo... poszłam z tym do ginekologa i stwierdził torbiele jajników... :( :( czy, któraś miała coś takiego... i może mi coś więcej napisać na ten temat? Mam nadzieję, że da się to wyleczyć jakoś... :( :(

Gość best case scenario
skoro stwierdził torbiele, to na pewno dostałas jakies leki, często torbiele po kuracji się wchłaniają i trzeba tylko potem kontrolować, czy nie pojawiły się znowu, bo niestety mogą. jak się nie wchłoną, to dopero potem się będziesz martwić

Gość gość
To zależy. Jeśli to zespół policystycznych jajników to jest to choroba nieuleczalna, do menopauzy trzeba być pod kontrolą lekarza.

Gość gość
czosnek polski przez pól roku 3 zambki dzienie albo operacja albo modlitwa do jezusa albo dieta ewy dąbrowska 4 opcje jaki mi sa znane

Gość gość
Skoro lekarz stwierdził torbiele, to na pewno tak cię z tym nie zostawił, tylko zaproponował leczenie. Jeśli masz skłonności do torbieli, to po pozbyciu się tych, które masz obecnie (czy to za pomocą leków czy operacji) lekarz powinien zaproponować ci przyjmowanie pigułek antykoncepcyjnych, bo zapobiegają powstawaniu kolejnych torbieli. Wiem, bo przerabiałam na sobie.

Gość limonka truskawkowa
ja mam endometriozę. I na tabsach będę do menopauzy. Ale to optymistyczna dla mnie wersja, bo miałam bardzo brzydkie wyniki markerow nowotworowych i podejrzewano raka jajika