Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neosine

Porażenie nerwu twarzowego w ciąży

Polecane posty

Gość neosine

witam aktualnie jestem w 30 tyg ciąży i dopadło mnie porażenie nerwy twarzy (prawa strona sparaliżowana) czy sa jakieś dziewczyny które miały podobna sytuacje? lekarze mowia ze jedynie sa ćwiczenia tzn masarz reczny i robienie min do lusterka oraz grzanie termoforem. Pani neurolog przepisała mi apo-napo hmmm a pisze wyraznie ze nie wolno podawac w 3 trymestrze dodam ze nie jest to lekkie sparalizowanie tylko powazne nie mrugam okiem gdzie ciagle musze zakrapiac sola fizjologiczna, na noc zaklejam plastrem, nie marszcze czola nie podnosze brwi nie podno sie kacik ust kompletnie nic zero zycia;(porazenie mam od tygodnia i bez zmian;( wyskoczyła mi po 3 dnia od paralizu opryszczka pani doktor powiedziala ze moze byc to od tego wirusa opryszczki ale kurcze nie pierwsza opryszczka w moim zyciu , zrobilam tent na borelioze western blot czekam na wyniki dodam ze mialam miesiac temu kleszcza, przewiac napewno mnie nie przewiało...a wracajac so tej opryszczki przepisala mi Neosine hmm tylko tez pisze wyraznie nie brac w ciazy i co ja mam zrobic ja pierdziele;(

Gość gość
z tabletkami to Ci nie pomogę, ale na paraliż polecam wybrać się do DOBREGO logopedy. Mój tato miał paraliż twarzy i po masażach u super logopedki wszystko wróciło do normy

Gość neosine
chodze na masarz ale to nic kurcze nie daje , w takich sytuacjach uzywa sie lampy sollux i pobudzenie miesni nerwu za pomoca pradu czy laseru ktorego nie moge miec, tak sie boje ze mi to zostanie a tu jeszcze 2 miesiace do porodu:( a tym bardziej sie boje o zdrowie dzieck

Gość winnnnaaaaaonaaa
masarz to w masarni kiełbasy robi :P

Gość gość
ale chodzi do logopedy/ mój tato rok chodził na te prądy i inne masaże i nic nie działało, kompletnie zadnego postepu, kupe kasy w błoto, aż poszedł do dobrego logopedy - jeździł 30km od domu do niej i po 4 miechach już było po wszystkim rehabilitantci nie znają sie na twarzy, na pobudzaniu odpowiednich mięśni twarzy

Gość gość
Haha, też chciałem napisać o tej masarni :D

Gość neosine
może ktoś zna dobrego logopede z okolic Żywca , bielsko białą , slyszalam tez ze akupunktura działa cuda

Gość limonka truskawkowa
na porazenie nerwu twarzowego są tabletki, wizyta u neurologa konieczna, niekiedy okulista ( jak nie domykasz powieki ) i ćwiczenia

Gość neosine
owszem sa lekarstwa i metody wyleczenia lecz nie dla kobiet w ciazy;/