Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej, jestem w piątym miesiącu ciąży. Długo nie chwaliliśmy się dzidziusiem, żeby "nie zapeszać". Ale teraz, gdy już wiem, że wszystko jest w porządku, mam ochotę wykrzyczeć to całemu światu :) Z tego powodu myślałam o zorganizowaniu babyshower dla moich koleżanek. Jednak zastanawiam się czy to "wypada", bo z reguły to ktoś organizuje przyszłej mamie taką imprezkę. Co sądzicie?

Gość gość
Robta co chceta.

Gość gość
cóż to jest "babyshower?

Gość gość
a nie możesz po prostu zrobić imprezy dla koleżanek zamiast "bejbiszałeru"? Pomyślą, że chcesz prezenty od nich wyciągać.

Gość gość
Zrób jesli chcesz ja osobiście nie jestem za tym ale to moje zdanie. Powodzenia

to taka impreza z okazji przyszłych narodzin dzieci, z reguły babska, kiedyś uczestniczyłam w czymś takim, wieczór w knajpce, z różnym zabawami (typu wymyślanie imion dla dziecka, itp.) dla przyszłej mamy i tu się zastanawiam, bo trochę głupio sobie samej takie zabawy organizować...

Gość gość
Sorry ale to trochę bez sensu, to one Tobie powinny go przygotować, nie Ty im! Ta impreza jest organizowana dla przyszłej mamy i jej dziecka i są wtedy przynoszone prezenty, ale jak i tak każdy przynosi coś, jak przychodzi w odwiedziny po porodzie, to po co to robić? Tak jak wszystko inne i to też musimy papugować od amerykanów?

Gość gość
No a nie jest specjalnie już z samego faktu! Trzeba to koniecznie w baloniki i wstążeczki ubrać?

Gość gość
Sory ale dziecko sie jeszcze nie urodzilo a ty chcesz robic impreze z okazji narodzin?oczywiscie zycze zdrowego maluszka.ale impreze wypraw po porodzie.nie mozna po prostu zrobić pepkowego tylko wszystko zacisgac z kultury zachodu?

Gość gość
zrób sobie babyshower z mężem a nie z koleżankami, powymyslajcie imiona, kupcie coś dla dziecka. sorry ale twoje kumpele pewnie beda uwazac taka impreze za marnej jakosci rozrywke.

Gość gość
A jak sobie takie spotkanie wyobrażasz? Jeśli koleżanki już wiedzą, to co pójdziecie w jakieś miejsce i będziecie gadać o ciąży i dziecku, zabawy jakieś urządzać? Ja bym poczekała, to dopiero 5 miesiąc a babyshower robi się jakoś koło 8, więc kto wie może jednak one tobie coś uszykują ;)

rozumiem, pomysł mi wpadł, bo byłam kiedyś na takiej imprezie i było bardzo sympatycznie, ale może faktycznie lepiej nie robić...

Gość zaaxaaaa
a co to? prysznic z bachorów ?

Gość gość
Wyzej-nie wystarczy znac kilka slow po angielsku :D Zwyczaj w niektorych krajach,malo fajny....

Gość lola_1986
Kochana, szkoda Twojego czasu. Odpuść. To wszystko trzeba dobrze zaplanować a Ty teraz powinnaś zająć się ciążą, a nie organizowaniem imprezki dla siebie. To powinny zrobić za Ciebie najbliższe osoby. Ja raz byłam na Baby Shower i było fatalnie. Goscie nie dograli między sobą prezentów i generalnie nikt się dobrze nie bawił. Może dlatego, że nie było fejsbuka i nie mogliśmy się dogadać... Teraz pewnie to wszystko inaczej wygląda. Jakie macie doświadczenia?

Gość gość
Mnie ogólnie nie jara klimat cudza ciąża więc na taka imprezę bym nie poszła. Cieszę sie z koleżankami, które oczekują dziecka ale nie mam w związku z tym potrzeby brać udziału w durnych zabawach ani macac ich brzuchow ani ustalać imion ich dzieci.

Gość gość
Popieram koleżanke wyżej. Niech sie ktoś tym porządnie zajmie za Ciebie, bo głupio tak nawet sugerować co kupić rodzinie itp

Gość gość
No tak, teraz się tworzy wydarzenia na facebooku :) ale prezentów tam chyba nie ustalisz. ja bym szepneła koleżance lub siotrze, że słyszałac o baby shower i bardzo ci się ten pomysł podoba :)

Gość ankahamerykanka
BOZE!...Polacy! "Bo głupio tak prosić"?!?!??!!? No błagam Cie... Jak słysze takie coś to wstydze się za Was. Jakoś na całym świecie nikt nie ma z tym problemu, a tylko polak zawsze powie, ze "głupie amerykańskie święto". Nie mogę tego już dłużej czytać na polskich forach. Skoro takie głupie są te wszystkie amerykańskie sprawy to może zrezygnujemy z internetu? On też pochodzi z ameryki. I też na początku na pewno nikt nie wiedział po co to komu. To, że czegoś nie rozumiemy nie oznacza, że należy to od razu krytykować. Dobra bo odbiegłam od tematu. Ostatnio moja znajoma korzystala z takiej strony, żeby zrobić swoje Baby Shower dla siostry. Zaraz poszukam i dam znać

Gość ankahamerykanka
Dobra mam te strone o której mówiłam chwilę temu. http://organizu.je/baby-shower Siostra kumpeli przygotowała tutaj wszystko i potem tylko zaprosiła gości, a wszyscy wspólnie głosowali co i za ile zrobią

Gość gość
''Skoro takie głupie są te wszystkie amerykańskie sprawy '' Nie wszystkie, ale czy trzeba każdą bzdurę stamtąd przeszczepiać?

Gość gość
Dokladnie jak wyzej powiedziane-te ich babyshower to jedne z najbardziej bzdurnych zwyczajow dla nas...

Gość gość
Mnie osobiście sie to nie podoba i dla swojego dziecka bym nie zorganizowala, ale pewnie poszlabym na taki jakby jakas bardzo bliska kolezanka robila i starala sie dobrze bawic

Gość gość
Ja na tej stronie http://organizu.je/ robilam siorze wieczor panienski i to jest spoko bo mozna tam ustalic liste prezentow, mysle ze na ten wasz baby shower tez by sie sprawdzilo

Gość gość
a co do pytania robic czy nie robic - niech kazdy sobie robi to co chce

Gość gość
"babyshower" tłumoki muszą wszystko naśladować to co zachód sobie wymyśli