Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maja12121287

eDziennik Librus pytanie do rodziców którzy korzystają

Polecane posty

Gość Maja12121287

Może mi ktoś podpowiedzieć jak w tym dzienniku usprawiedliwić nieobecność dziecka? Słyszałam że się da. Jestem już zalogowana, widzę tą nieobecność - i co dalej? :)

Gość Maja12121287
Szkoda, ktoś inny na innym dziale powiedział, że można napisać wiadomość do wychowawcy, zamiast w zeszycie. To ja już wolę tradycyjnie w zeszycie :) A myślałam, że teraz będę sobie tylko klikać.

Gość gość
na moim nie było takiej możliwości

Gość gość
eDzienniki / Librusy to jedna wielka katastrofa. Jestem mamą, licealistki i od paru lat mam do czynienia z takim dziennikiem. Jest to katastrofa! Nie dość, że czasem źle zaznaczy jakąś nie obecność i są potem kłopoty, to sam wystawia oceny, które zaniża- jak dla mnie to istna męka. Do tego uczeń wracający po chorobie też musi wszystko szybko zaliczać, bo ma na to terminy wyznaczone przez dziennik elektryczny. Skoro wszystko za nauczycieli robi dziennik, bo i sprawdza obecność i oceny wystawia- to może wymyślmy internetowy program nauczania dzieci. Do czego to wszystko zmierza to ja nie wiem, za to cieszę się, że to tylko jeszcze 1,5 roku.

Gość Maja12121287
Na razie nie wiem jakie są wady i zalety, tyle że widzę oceny na własne oczy, choć moje dziecko i tak od drzwi woła co dostało :p

Gość gość
nie można własnie, usprawiedliwiac online,trzeba miec normalnie podpisany swistke i dac wychowawcy.jedynie mozesz zobaczyć jakie sa oceny,srednie,nieobecnosci czy spoznienia

Gość gość
Majko, moja córka też jest dobrą uczennicą i mówi mi o wszystkim co dzieje się w szkole. Tylko tak jak zawsze bez problemu miała same dobre stopnie i świadectwa z wyróżnieniem, tak teraz musi się więcej napracować, ponieważ ten dziennik sam wystawia oceny końcowe. To jest istny skandal! Według mnie ten dziennik ma więcej wad, niż zalet. Ja jestem przeciw Librusom, z tego co wiem dzieciaki też za tym nie przepadają.

Gość Maja12121287
A z tego co ja słyszałam to dziennik nie ma nic wspólnego z tym, o czym mówisz i jest tylko po to, żeby rodzic mógł sobie zalukać co i jak.

Gość gość
Tak Majeczko, masz rację. Ale dyrekcja szkoły może wykupić zaawansowane opcję, takie jak np. wyznaczanie terminów sprawdzianów, wystawianie ocen ze sprawdzianów itp. Wszystko zależy od tego na co szkoła się zdecyduję. Liceum do którego uczęszcza moja córa zdecydowało się na pełen pakiet. I teraz chyba już wszyscy w tej szkole mają dość tego eDziennika, więcej szkód niż dobra narobił. Jestem za tradycyjnymi metodami wychowawczymi, do których należy zwykły papierowy dziennik.

Gość gość
To nawet więcej mogę dodać: w tym dzienniku to ja nawet mam zapisywane wszystkie tematy lekcji na cały październik. Teraz już wiem o czym będzie się uczyło moje dziecko na zajęciach z historii 24. października. Ta zaawansowana wersja robi wszystko za nauczycieli, po prostu całą jego pracę wykonuje.

Gość Maja12121287
Możliwe :o na szczęście u nas chyba tego nie ma bo nikt o niczym takim nie wspominał i nie słyszałam tez żeby rodzice starszych dzieci się skarżyli. A na pewno nie byliby zadowoleni, gdyby miało być tak jak mówisz. Zresztą wątpię żeby to cieszyło także nauczycieli.

Gość gość
Ta... Bo cała praca nauczycieli to wypełnianie dziennika, a dzięki elektronicznym ( nie elektrycznym!!!!) leżą i pierdzą. Weźcie sie nie kompromitujcie.

Gość gość
dziwne problemy macie... u mojej córki jest dziennik Aldeo i jakoś nikt jak dotąd na niego nie narzekał (a nauczycieli mamy lecciiiwwwychh)