Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo karmiłyście piersią

Polecane posty

Gość gość
moja córka za pare dni ma roczek i ja dalej ja karmie piersia wogole nie chce pic z butelki chyba ze herbatke a sztuczne mleko,kaszki itd wogole nie chce

Gość gość
ja pół roku, ale mam kolezanke co nadal karmi piersią, a dziecko ma juz 3,5 roku :O

Gość gość
Córka ma 16 mcy i dalej karmię

Gość gość
jak pokazują filmy dokumentalne kobiety potrafią karmić 5-6letnie dzieci... To sprawia im pewnie jakąś satysfakcję (seksualną?)

Gość gość
Syn ma 10 msc, karmię nadal. Nie uznaję mieszanek mlekopodobnych instant, które są alternatywą. Będę karmić na pewno do końca zimy, a potem zobaczę. Mam już często dość tego uwiązania, ale jednak czuję, że teraz mój syn i jego dobro jest ważniejsze, niż moja wygoda.

Gość gość
córka ma skonczone 7 mc jeszcze karmie ,ale juz coraz mniej bo wróciłam do pracy, a córka w żłobku je mm i obiadki. Karmie tylko wieczorem, w nocy i rano. Mleka już coraz mniej, piersi już tak nie pęcznieją, także niedługo zakoncze tą przygode:))

Gość gość
moja mama nie miała pokarmu i karmiła mnie mm. Żyję, nie jestem głupsza od całej reszty, nie wyrosła mi druga głowa, nie choruję częściej niż reszta

Gość gość
Tylko 2 dni, a i tak musiałam dokarmiać mm

Gość gość
Mój dziadek ma 80 lat, pali 2 paczki papierosów dziennie od ponad 50 lat - wniosek, palenie jest super i nie szkodzi zdrowiu. Tak mniej więcej wyglądają argumenty zwolenniczek mm. Wbrew zaleceniom WHO, wbrew opiniom lekarzy, wbrew wszystkim badaniom, panie te sadzą że jeśli ona/ jej syn/ dziecko brata nie dostawało piersi i jest zdrowe, to znaczy, że karmić piersią nie trzeba, bo nic to nie zmienia. Ludzie, poczytajcie trochę, poznajcie temat, sprawdźcie jakie są statystyki. Jeden nałogowy palacz bez raka płuc nie zmienia faktu, że palenie tego raka wywołuje i statystycznie wśród palaczy jest więcej przypadków raka płuc, niż wśród niepalących, choć w grę wchodzą i inne czynniki. Dziecko karmione piersią może być chorowite, a to mm super zdrowe. Ale karmiąc piersią zwiększacie szanse swojego dziecka na lepszą odp***ość, lepsze zdrowie, zmniejszacie prawdopodobieństwo problemów z zw. z tyciem, a w przyszłości, TAK PRZYSZŁOSCI, gdy będzie miało np. 50 laty, ryzyko zapadnięcia na wiele chorób. Ale oczywiście każdy robi co chce i może sobie wmówić każdą teorię, nawet o stalowej sośnie czy innych trotylach, ale to nie zmieni prawdy. Że mleko matki jest najlepsze dla dziecka i w żadnej fabryce (nota bene byliście kiedykolwiek w takowej?) nie wyprodukują wam w sztuczny sposób proszku, który rozpuszczony w wodzie będzie bardziej wartościowy.

Gość gość
Ale nie wszystkie kobiety mają w ogóle pokarm. Ja miałam dokładnie 6 tygodni, i to w za małych ilościach. Teraz 2 miesiące po narodzinach karmię mm i czasem daję spić dziecku te dosłownie kilka kropli, bo więcej nie wycisnę -nie pomogło picie wody, herbatki, karmi, nic. Moja mama miała tak samo, miesiąc i koniec. I strasznie mnie wk... gadanie jakie to złe matki są, nie chcą karmić, dają sztuczne bo tak łatwiej. Jak łatwiej niby, wcale mi się nie podoba dodatkowy wydatek na sztuczne mleko, ale co mam zrobić. Chciałam karmić 5-6 miesięcy - potem iść do nowej pracy, bo poprzedni kontrakt mi się skończył pod koniec ciąży i nie mam żadnych urlopów, świadczeń. Zamiast więc od razu zakładać, jaka to zła matka, że nie karmi piersią, zastanówcie się - być może wcale nie miała pokarmu, a może minęło już pół roku i musiała iść do pracy, by zarobić na dziecko. Chyba mało która nie karmi, bo nie, bo jej się piersi zniszczą itp.

Gość gość
nie karmiłam i jakoś dziecko mam zdrowe i normalne a ma 6 lat

Gość gosc sobotni
nie karmilam wcale,syn na 13 lat i swietnie wyglada, mądry, wysoki i uwaga... tylko 5x był chory w ciagu 13 lat:D

Gość gość
pierwszego synka karmilam 6 miesiacy, teraz mam maluszka 7 tygodni i nie udalo mi sie wywolac odowiedniej laktacji, tak wiec staram sie akrmic piersia ale dokarmiam sztucznym. równie zprobowlam wszytskiego by zwiekszyc laktacje-nie wiem czy mi sie uda, ale jesli nie i bede musiala karmic tylko mlekiem z puszki, to napewno nie bede czula sie gorsza matka od tych co karmia piersia

Gość gość
sama też nie byłam kqarmiona mam lat 50 i zdrowa jestem, córki nie karmiłam, i namawiam,żeby wnuczka tez nie lkarmiła. To w niczym nie pomaga dziecku. Siostra karmila, az e jej pokarm w ogóle nie był wartościowy, dziecko nabawiło się niedowagi, anemii i wycieńczenia organizmu i zmarlo.A ona nie chciała dokarmiać mlekiem modyfikowanym bo to nie zrowe.Idiotka.

Gość gość
wielka propaganda ,żeby matki polki z dojami na wierzchu chodzily, i karmily nawet 3 latki??? To jest chore A publiczne wywalanie cycow w celu nakarmienia to już jest tak obrzydliwe,że powinno być zakazane.

Gość gość
"sory" ale jesteś idiotą

Gość gość
Jak zwykle atak mama karmiących MM:D

Gość gość
Ale mitomania powyżej. No cóż, ludzie są różni, są mądrzy i są ci inni. Tych innych jest niestety więcej. I oni niestety mają zazwyczaj więcej dzieci. Co robić, taki świat.

Gość gość
chodząca reklama butelek, nie mogła karmić dłużej :O

Gość gość
Córkę tylko 3 miesiące a syna karmię 18 miesięcy i zamierzam karmić dalej.

Gość gość
Syna 4 miesiące a córke 4,5 miesiąca

Gość gość
ja karmieobecnei miesiac ale dokarmiam mm i niestety syn nie chce juz piesri ciagnac , na sile mu daje, chociaz szalu z pokarmem tez nie mam