Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam prawie 8 miesięczną córkę, którą karmię piersią. Chcę ją właśnie odstawić, ale mala pluje mm. Próbowałyśmy Hippa i Nestle. Dodawałam też po łyżce kaszki owocowej, ale nic to nie dało. Dziwię się bardzo, bo córka od kilku m- cy pieknie zjada po całym słoiku obiadu lub zupki, na deser kolejny słoik owoców, a na kolacje kaszkę Sinlac. Uwielbia też jogurty. Pomóżcie proszę, bo nocne wstawanie co godzinę mnie już wykańcza..

Gość gość
przepraszam za temat ale cokolwiek bym nie wpisala, pojawial sie napis, ze uzyto niedozwolonych znakow, a chcialam jedynie napisac, Jak przekonac corke do picia mm?

Gość gość
odciag mleko z piersi i podaj w butelce,jezeli bedzie wypluwac tzn- nie w mleku jest problem,tylko jest przyzwyczajona do cyca.

Gość gość
Dokładnie może smoczek nie pasuje? Fajne są butelki tt i avent natural. Młoda miała właśnie 8 miesięcy jak z piersi przechodziła na butelkę. Piła bebilon do roku a teraz hippa.

Gość gość
ja synkowi wprowadzałam mm jak skonczył 6 mc, teraz ma 8 i wciąż karmie piersią, ale powoli przyzwyczajaląm do mm. ja zaczęłam od bebiko przez 3 dni podawałam po 30 ml i co trzy dni zwiększałam ilośc. najpierw mm potem cyc, ładnie się chycił nie było problemów... butelke aventu mam. teraz na drugie sniadanie dostaje mm lub kaszke rano cyc, potem mm lub kaszka, obiadek, deserek, cyc, w nocy cyc...

Gość gość
To nie takie proste i chyba im dziecko starsze tym trudniej to zrobic. No i nie jest to niemozliwe.ale trzeba czasu,czasem duzo. Moje dziecko po skonczeniu 3 miesiaca uczylo sie pic z butelki mm przez 2 tyg. Moja kolezanka z polroczna coreczka walczyla ponad miesiac. Druga kolezanka z dzieckiem ok.10 miesiecy rowniez 2 tyg. Trzeba probowac,probowac i probowac. Wylejesz litry mleka ale pewnego dnia dziecko zalapie i wypije jakby robilo to codziennie. Tak bylo w.tych 3 przypadkach. A odciagnie swojego mleka w niczym nie pomagalo bo ta ostatnia kolezanka tylko butelka karmila ze swoim mlekiem.

Gość gość
Aha ,moja najchętniej piła mm na kolację po kąpieli. Może tak spróbuj

Gość gość
jeśli pije wode, spróbuj dodawać po miarce mleka, np. 180 wody i miarka mleka. Wg moich obserwacji NAN PRO jest najsłodsze, przy tym dzieci je najchętniej jedzą. My używamy NAN PRO HA, próbowaliśmy Humany, Bebiko HA (jest alergikiem), Pepti-przez chwilę musiał pić i jeszcze jedno lub 2 mleka. Lubi tylko NAN PRO HA, koleżanka miała podobny problem, ale ona karmiła mieszanie i też wchodziło w grę tylko NAN PRO (jej Mała nie jest alergikiem) ;)