Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusiek2607

komplikacje przedwczesnego porodu

Polecane posty

Gość anusiek2607

witam.jestem w 32tygodniu ciąży.tydzień temu dostałam skierowanie na patologie ciąży z powodu 1.5cm Rozwarcia.w szpitalu stwierdzili brak skurczy i szyjke o dł ok.2cm. Mam leżeć łóżku przyjmować 3xdziennie nospe i 2xmagnez.boję się jednak że urodze za wcześnie:( w 31tygodniu moje maleństwo ważyło 1803g.jakie miało by szansę na zdrowe życie gdyby urodziło się teraz.Proszę o odpowiedz

Gość gość
1,8kg to duze dziecko nie martw sie, gdybys urodzila w tym 33 tyg na pewno bedzie ok. ja ur w 35 tyg mały mial 2 kg i było wszystko w jak najlepszym porzadku:)

Gość anusiek2607
martwię się bo wrazie porodu teraz dziecko ma nie wykształcone płuca do końca:(

Gość gość
Leżysz jeszcze na patologii? JEżeli tak to pewnie podają Ci leki na przyspieszenie rozwoju płuc. Jeżeli wypuścili Cię do domu i nie bierzesz tych leków w domu, to na pewno nie jest tak źle. Mnie też straszyli wcześniejszym porodem od 30 t.c., dzisiaj kończę 36 tydzień i ciągle jestem w dwupaku :). Oszczędzaj się, przyjmuj leki i będzie dobrze. Ja brałam magnez i luteinę.

Gość gość
i dziecko urodzone w tym tygodniu ciąży może bez problemu żyć samodzielnie i nie mieć problemów z dogonieniem rówieśników. Życzę jak najmniej stresu bo stres jest szkodliwy/

Gość KobietaNagietka
ja urodziłam się w 8 miesiącu 4-5 tygodni przed terminem, ważyłam ok. 2400g i żyję, tylko fakt, mam astme :)

Gość anusiek2607
w szpitalu trzymali mnie dobę. Wypuścili i kazali leżeć. Biorę tylko magnez i nospe.chyba za dużo się naczytałam w internecie... Dostałam dziś biegunki i czuje się dziwnie i już jestem przerażona że będe rodzic

Gość gość
tej biegunki to ze stresu pewnie dostalas.porod to nie taka latwa sprawa.jeszce przenosis ta ciaze pod warunkiem ,ze przestaniesz sobie wmawiac ,ze na pewno bedzie zle :)

Gość anusiek2607
staram się być dobrej myśli:) jestem w stanie wszystko zrobić aby dzidzia była zdrowa. Mam nadzieję że będzie dobrze

Gość gość
leż leż i jeszcze raz leż - ja miałam 2,5 cm i wytrzymałam leżac prawie non stop

Gość gość
Ja od 8 tyg mam cm rozwarcia szyjka 15 mm bez passera i jeszcze nie urodziłam. Ja dopiero 28 tydz. Lez bo to dużo daje. Nie stresuj się będzie dobrze. A bierzesz duphaston? I nie proponowali ci zakladania pessaru

Gość gość
ja znam dzieciątko z 29tc, ważyło niecały kilogram, teraz dziewczynka jest przesłodka i ma 8 mcy

Gość anusiek2607
biorę tylko nospe i magnez.może dlatego że na ktg wyszło że nie mam skurczy

Gość gość
ja na tym etapie ciąży przyjmowałam feneterol bo lekarz stwierdził że nospa zasłaba, nie miałam rozwarcia ale bardzo skróconą szyjke

Gość gość
mojA szyjka ma 2CM. :( chyba muszę zmienić lekarza. Bo też jest bardzo krótka