Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usuwanie pieprzyka jak sie ubrać

Polecane posty

Gość gość

Mam troche glupie pytanie;p ale mam nadzieje ze mi to wybaczycie;p Niedługo ide na zabieg usuwania pieprzyka, mam go na dekolcie. W co mam sie ubrać na ten zabieg? czy bede musiała całkiem sie rozbierać?

Gość gość
a gdzie to bedziesz miala wykonywane? na oddziale chirurgii? czy u dermatologa?

Gość co wy macie
koszulka z dekoldem kochana, jak mozna się całkiem rozebrac do tak małego zabiegu? to tak jakby ci dentysta kazał się rozebrac do naga :D i będzie to znieczulenie miejscowe

Gość gość
to załóż coś na ramiączka z dużym dekoltem żeby był dobrze widoczny i problem z głowy

Gość gość
o to całe szczescie;p bo przed chwila ogladałam filmik z usuwania i tam facetka miała taki zielony materiał z dziura na miejsce gdzie jest ten pieprzyk;p mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi ;p

Gość gość
nie zapomni ogolić łiły

Gość gość
a miał ktoś z was usuwany pieprzyk? strasznie sie boje ;/

Gość co wy macie
muszą nałożyc na ciebie sterylny materiał :) ja miałam usuwanego kaszaka pod pachą, dostałam znieczulenie i nic nie bolało, wyrwanie włoska w porównaniu z tym to ból :) a pieprzyki to wypalają też pod znieczuleniem

Gość gość
pewnie bedziesz musiala sie rozebrac do majtek i na to miejsce zaloza ci ten material wlasnie z dziura tzw pole operacyjne i to wyczyszcza zdezyfekuja cialo na jakiejs plaszczyznie, stanik wiesz jest zrodlem bakterii i raczej nie bedziesz mogla w nim zostac bo to bedzie przewszkadzalo, tak mi sie wydaje, bedziesz miala znieczulenie wiec nic cie nie bedzie bolalo, spokojnie, gorszy zabieg mialam i przezylam, spokojnie, skad jestes?

Gość co wy macie
po co sie rozbierac do majtek jak pole operacyjne jest na dekoldzie?:)

Gość gość
bo kladizesz sie na stole operacyjnym, nie? chyba ze tobie to robili na krzesle u dermatologa, ale na oddziale chirurgiii, jak ona to napisala, to nie wpuszcza cie w brudnych dzinsach do sterylnej sali, czasem nawet na golaska, ja moglam zostac w majtkach i skarpetkach, masz zdjac wszelka bizuterie i dostajesz wdzianie szpitalne i klapki w ktorym wkraczasz na sale, gdzies ty sie uchowaa? moze jeszcze w butach na sale operacyjna? umre ze smiechu

Gość gość
czy przed zabiegiem muszę umyć duupę?

Gość gość
kladziesz sie na stol i nakrywaja cie sterylna taka plachta zielona, wiec i tak nie widac tej nagosci, bo pielegniarka cie przygotowuje do zabiegu, potem przylazi lekarz i czysci to miejsce, nakrywa ta plachta z dziura, raczej w staniku jej nie zostawi bo by jej posyfil tym plynem a nadto przeciez to zrodlo bakterii i przeskadza, wiec raczej kaza jej sie rozebrac, chyba ze ma to blizej szyi, nie wiem, ale wydaje mi sie ze kaza jej zdjac, bo to by bylo dla nich niewygodne, ale moge sie mylic, na bank w spodniach i ubraniu cie nie wpuszcza, chyba ze ci to przed zabiegiem powiedza ze mozesz np spodnie od pizamy wziac albo tam cie ubiora w jakies ich gacie, nie wiem, opisuje swoje doswiadczenie

Gość co wy macie
u jakiego dermatologa? ja byłam normalnie w szpitalu u chirurga w zabiegówce :O pozwolili mi się w butach nawet położyc... wystarczyło ze na łożko dali jednorazowe przescieradło... Do takiej pierdoły cyrk jest niepotrzebny

Gość co wy macie
sama pisałaś wczesniej ze tylko ci się tak wydaje ze mogą ją rozebrać a teraz twierdzisz ze to ja głupio pierdo lę... nie porównuj swojego gorszego zabiegu do usuwania pieprzyka :O

Gość gość
gabinet zabiegowy to cos innego niz sala operacyjna, moja "rzecz" jeden lekarz tez mi proponowal wykonac w swoim gabinecie! ostatecznie zrobilam to na chirurgii gdzie wygladalo to jak opisalam, to moze byc nawet mega p*****la, istotne jest gdzie ta p*****le robisz, jesli na oddziale to tam jest obowaizek zachowania sterylnosci i nawet do wyrwania wlosa z glowy masz tam wejsc tak jak opisalam bo po tobie robia inne zabiegi i nie moga miec syfu i niweluja kazde ryzyko, dlatego zapytalam jej gdzie to bedzie miala robione ale zdawkowo odpisala to jak z nia gadac?

Gość co wy macie
no to rozumiem ze na oddziale chirurgii trzeba się rozbierać, w zabiegowym, który wcale nie musi się znajdywać na oddziale nie trzeba do tego tak podchodzić, natomiast autorka nie rozróżnia zabiegowego od sali operacyjnej, chyba że faktycznie zabiorą ją z tym pieprzykiem do sali operacyjnej