Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj ojciec ma dziecko z inna kobieta

Polecane posty

Gość gość

witam, rodzice zyja 10 lat w separacji(mieszkaja oddzielnie i w innych miejscowosciach), niedawno sie dowiedzialam, ze moj ojciec ma dziecko z inna kobieta, chlopczyk ma 5 lat juz. o Tym fakcie dowiedzialam sie niedawno i wlasnie tu problem jest, ze przez 5 lat ojciec nie mial odwagi powiedziec ze ma dziecko, ani mi ani mojemu bratu. Wszyscy jestesmy juz dorosli i wiele bysmy zrozumieli ale fakt ukrywania przez tyle czasu wiadomosci o dziecku (ze mamy brata). Teraz ojciec chce przyjechac do mnie i pogadac ze mna, wydzwania, a ja nie mam jakos odwagi i sily z nim rozmawiac, spotkac sie z nim, rozlaczam telefon i unikam spotkania z nim. Nie wiem co mialabym mu powiedziec, gratulowac ? Mam ogromny zal do niego, ze przez tyle czasu oszukiwal..Czuje, ze chyba mu tego klamstwa nie wybacze nigdy i ze starcilam go..Czy ktos byl w podobnej sytuacji? jak przedstawiaja sie wowczas relacje Wasze jesli mieliscie podobnie? Czy byliscie wstanie wybaczyc to klamstwo..?

Gość gość
problem w tym, ze nie dam rady odezwac sie do ojca, rozmawiac z nim, widziec go..czy kiedys to przejdzie, czy juz do konca zycia bede miala zal do niego, ze oszukiwal i wstret do niego. a co do braciszka-hmm sama nie wiem, spadlo to na mnie jak grom..

Gość XPDominusXP
no to tatuś ma godną siebie córeczkę, tylko współczuć

Gość gość
myslicie, ze to zazdrosc przemawia przeze mnie? ze jednak powinnam pogadac z ojcem.. godna ojca czy nie godna tu nie chodzi o to..tylko o fakt tajenia tego przez 5 lat..

Uważasz się za dorosłą osobę to postępuj jak dorosła. Ojciec dzwoni, chce porozmawiać a Ty odrzucasz rozmowę? Tak się nie robi, myślisz, że w ten sposób problem się sam rozwiąże? Napisałam problem bo ze strony ojca jak i z Twojej widać, że problemem jest zła komunikacja między Wami. Może ojciec nie mówił dotychczas o nowym dziecku bo bał się reakcji z Waszej strony, nie wiem, wyśmiania, odrzucenia? A kto wie, czy jak poznasz małego brata nie nawiążecie jakichś bliskich, miłych relacji. Daj sobie, ojcu i bratu szansę, co Ci zależy? To Twoja najbliższa rodzina mimo nieporozumień między rodzicami.