Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludziee na studiach

Polecane posty

Gość gość

Chcę się przeniesc po 1 semestrze na inna uczelnie, ale boje się że już będą porobione grupki i zostane sama. Co sądzicie, jak to jest z tym na studiach?

Gość gość
To zależy chyba gdzie studiujesz... Na polibudzie na przykład bylismy w pierwszym semestrze podzieleni właśnie na ok. 20 osobowe grupy(na ćwiczeniach). Wiadomo, jakieś przyjaźnie etc. zdążyły się przez ten czas zawiązać. Jednak w drugim semestrze taki podział już nie obowiązywał, każdy zapisywał się na różne ćwiczenia z róznymi wykładowcami, więc siłą rzeczy grupy były przemieszane- czyli znów szansa na kolejne znajomości.

Gość gość
Raczej ludzie nie łączą sie w pary a w grupki, ktoś tam się lepiej poznaje kłóci z innymi itp, w ciągu 1 roku ludzie często rezygnują zmieniają kierunki, grupy itp. Jak jesteś otwarta to i w ostatnim semestrze na 5 roku znajdziesz sobie towarzystwo, ale jeżeli masz w ogóle takie wątpliwości jakie opisujesz to już widać że i pierwszego dnia na studiach będziesz wyrzutkiem. Ja tam nie lubię dziwolągów, to jest dla mnie chore żeby dorosła osoba wstydziła się czy bała innych.