Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś likwidował działalność gospodarczą

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z Was likwidował ostatnio działalność gospodarczą. Nurtuje mnie pytanie czy wbijają pieczątkę ANULOWANO na wpisie do ewidencji. Chce zamknąć firmę (handluje na targu ) gdyż nie opłaca dalej się tego robić przez opłaty przez ZUS i rychłe wprowadzenie kas fiskalnych. Do tego czasu chciałbym handlować na czarno. Sporadycznie po targu kręcą się ci z urzędu skarbowego, zazwyczaj tylko zerkną na wpis do ewidencji i zestawienie sprzedaży (czy data wpisana ) i na tym kończy się kontrola, odchodzą, więc z zasadzie byłoby to nie do wykrycia czy mam zlikwidowaną działalność. Jak zawieszałam na zimę to dostałam osobny dokument o zawieszeniu na głównym wpisie nic nie odnotowali. Czy przy zamykaniu też ? Czy przywalą jakąś pieczęć o likwidacji ??

Gość gość
Przecież teraz nie ma wpisów.

Gość gość
iles miesiecznie na czysto wyciagasz ze sie nie oplaci?

Gość gość
Jak nie ma. Założyłam firmę w 2007 r i mam wpis do ewidencji. Przecież musi być jakiś dokument dla kontroli legalności działalności. Moja mama dawno temu miała firmę i jak ją likwidowała to jej wbili dużą pieczęć ANULOWANO. To było 20 lat temu. Dlatego pytam jak jest dzisiaj ?

Gość gość
Ja założyłam w 2011 i wpisu nie mam. Jest informacja dostępna w internecie. Jak zamykałam w 2009 to żadnej pieczątki nie było, dostałam zaświadczenie o wyrejestrowaniu.

Gość gość
Skoro wpisu nie ma to jakim dokumentem się posługujecie przy kontroli legalności wykonywanej działalności, jak przyjdzie z urzędu na kontrolę np do sklepu czy na bazar ??

Gość gość
Nie przychodzą. W każdej chwili mogę wydrukować ze strone www.firma.gov.pl