Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

glupia sprawa co robic

Polecane posty

Gość gość

Mam w szkole u dziecka dzien nauczyciela , Jedna z matek zbiera pieniążki na kwiatka storczyka bo klasa jest nieliczna 7 uczniów ,Moje pytanie jest takie jeszcze nie płaciliśmy mamy jutro jej zapłacic za tego kwiatka ale ja wyskoczyłam że mam kawę rozpuszczalną która kosztowała 30 zł i że jej dam razem do tego kwiatka tak od nas ale że nie bedą mi dawać pieniędzy , Moja siostra się śmieje mówi głupia ty dasz kawe to wyjdzie że to wszystko od tamtej a ty też za kwiatka nie powinnas płacić skoro dajesz taka kawe i powiedziaóła mi siostra że na moim miejscu sama od siebie dała by kawe a do kwiatka by sie niedokładała, Co tu robić czy tak wypada??? pomóżcie!!!!!!

Gość gość
Serio nie masz 10zł, żeby się złożyć? :o Przy tak nielicznej klasie takie zachowanie to nietakt. Dziecku będzie wstyd.

Gość mhmhmhmhoadsu
a dzien nauczyciela to juz przypadkiem nie był? Jakbym dawala kawe to juz bym nie placila za kwiata, ale przeciez to nie wyjdzie że ta kawa jest "od tamtej", bo to niby od klasy jest całej, nie?

Po co chcesz być lepsza niż inni ? Dorzuć się do kwiatka a kawę wypij sama . Przecież ten kwiatek to tylko symbol .

Gość mhmhmhmhoadsu
a no, widzisz... człowiek skończył szkołę parę lat temu i już nie ogarnia :P

Gość gość
tak za 4 dni ale u nas jest w piatek w szkole bo poniedziałek robia sobie wolne od szkoly nauczyciele:-) i dajemy w piątek tylko teraz głupia sprawa jak ja dam kawe a one złożą sie na tego storczyka same to pomyślą ze ja chce byc inna niż one i tak sie pokazac że ja tak od siebie daje juz sama nie wiem a z drugiej strony jak dam tej mamie moją kawe za 30 zł a one złoża sie po 5 zł bo storczyk kosztuje ok 26 zł bo ona w biedronce czy w lidlu chce kupic no to one mało zapłacą a ja sie natrace i beda na mnie krzywo patrzec nie wiem moze nic nie dawac tylko sie dołożyć do tego storczyka tylko głupio zrobiłam bo ja juz powiedziałam tej co kupuje kwiatka ze dorzucę tą kawe od siebie a ona da pani.ale siostra mówi że tak by nie zrobiła tylko sama by zaniosła tą kawe nauczycielce???

Gość gość
powinnaś dorzucić się do wiechcia, nie ma co się wyłamywać a kawę zostaw sobie, przy takiej małej grupie dzieci nie ma co się wychylać przed szereg

Gdy jeszcze dosyć niedawno chodziłam do szkoły, to niby wszystkie zrzucałyśmy się na kwiatka dla wychowawczyni i innych nauczycielek, ale niektóre dziewczyny dawały też od siebie jakąś bombonierkę albo kawę. Możesz więc się dołoży do storczyka, ale nie wiem czy dobrym pomysłem będzie wręczenie kawy przez Ciebie lub dziecko. Lepiej dołożyć ją do kwiatka jako wspólny prezent od klasy.

Gość gość
no ja chyba dołoże już tą kawę do tego kwiatka że niby od wszystkich bo ja już nie chceę od nich pieniędzy za tą kawę ale czy ja powinnam jej dawac na tego kwiatka też bo wydaje mi sie że w takim wypadku nie powinna juz pytac czy sie dorzucę do tego storczyka nie wiem nie bede sie wystawiać ze składka

Gość gość
Pracuję w szkole i zapewniam Cię że jeden kwiatek od całej klasy w zupełności wystarczy. Teraz rzadko dzieci przynoszą kwiatki od siebie tylko klasowe. Ja osobiści poprosiłam rodziców na zebraniu aby nie kupowali kwiatów osobno tylko ewentualnie klasowe, ponieważ w obecnych czasach nie każdego rodzica stać na taki wydatek, a później dzieci które nic nie mają czują się nieręcznie. Uważam też, że dawanie czegokolwiek oprócz kwiatów to przesada, a przynajmniej ja tego nie pochwalam i sama czuła bym się niezręcznie otrzymując kawę, tak się robiło 20 lat temu kiedy kawę trudno było kupić w sklepach..

Teoretycznie to Ty bardziej się wykosztujesz, bo 30 zł. to trochę więcej niż 5 zł. No ale w sumie to tylko 5 zł. Możesz dołożyć się do kwiatka i dać też kawę. Ja bym tak zrobiła, ale następnym razem nie wyskakiwałabym z takimi inicjatywami jak kawa od siebie ;)

Gość gość
Ta kawa to nie najlepszy pomysł, owszem bombonierka tak, ale kawa?

Gość gość
Dzięki no dam już tą kawę bo sama juz zakomunikowałam że dam i dorzucę to 5 zł,No zawsze tak robie zamieszanie wokół siebie bo ja zawsze daje więcej bo tak wyniosłam z domu że mało dać to lepiej g***o dać.lub nic nie dać a to jest krępujące , I azwsze więcej dawałam bo myślałam a co pomyśli że mały skromny prezent niezależnie jaka to kazja była zawsze dawałam więcej żeby nikomu nie było przykro.

gość Ta kawa to nie najlepszy pomysł, owszem bombonierka tak, ale kawa? A co w tym dziwnego? U mnie w podstawówce, gimnazjum i liceum uczniowie często wręczali nauczycielom kawę. Do autorki - lepiej dorzucić te 5 zł i dać kawę, by uniknąć jakiś nieporozumień z rodzicami dzieci, a następnym razem nie proponować już nic od siebie. Ładną zasadę wyniosłaś z domu, ale nie wiem, czy warto ją praktykować w tych czasach i w tym kraju.

Gość gość
A większych problemów to wy już nie macie, że takimi pierdołami doopę ludziom zawracacie?

Gość gość
Tak bardzo źle by to mamy odebrały gdybyś dała sama od siebie kawę..nie słuchaj siostry.złóż się na kwiatka a kawę wypij sama..