Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śledztwo

Badanie wzroku UK

Polecane posty

Gość śledztwo

Hej. Gdzie mozna tanio zrobic badanie wzroku i kupic oprawki? Jakie sklepy w UK polecacie?

Gość gość
ja chodze do vision express i jestem zadowolona, ale w asdzie pewnie taniej, przynajmniej oprawki, specsavers tez podobna sa tansi

Gość śledztwo
A ile placisz za badanie wzroku w vision express? Czy za szkla tez sie placi? Jak to wogole wyglada? Nie widze zadnych cennikow na necie :(

Gość gość
ja juz jestem z nimi 8 lat i pamietam ze wtedy to bylo 50 funtow, placisz za wszystko, chyba ze masz recepte z nhs, wtedy mozesz wybrac sobie cos z tanszych nhs oprawek, ja nosze szkla kont. i mam direct debit i badanie wzroku co rok za darmo, raz zamowilam sobie okulary przez neta, musisz miec tylko ta karte z opisem jakie szkla potrzebujesz, taka karte dadza ci przy robieniu okularow, zawsze mozesz poprosic zeby dali ci taka karte bez robienia okularow, ja za te z netu zaplacilam chyba z 30 funtow, ze wszystkim, sa to okulary do noszenia tylko po domu, zamowilam je na probe, ale jestem zadowolona, teraz na takie wyjsciowe bym brala cieniutkie szkla, wczesniej bylo mi szkoda kasy

Gość gość
jak pobierasz working tax to badanie wzroku i szkła masz za darmo!!!

Gość gość
ja wlasnie zrobilam 2 pary okularow w specsavers 2 pary oprawek, ze szklami z powloka antyrefleks, dol jedynch szkiel wzmocniony czyms tam ;) bo oprawki pol otwarte oraz badanie +/- 170f za samo badanie zaplacilm 5f ale trzeba sie potargowac bo najpierw twierdza, ze 19f :) najtansze oprawki kosztuja okolo 60f szkla sa w to wliczone doplaca sie za antyrefleks potrzebowalm okularow na szybko bo zlamalam swoje na wakacjach a zle mi sie pracuje w soczewkach wydaje mi sie jednak, ze warto rozejrzec sie po wszystkich sieciowka a takze malych niezaleznych salonach optycznych i porownac oferte...

Gość gość
mozna zmowic tez okulary online np z Mr Specs... fajna sprawa z tym, ze ja mam dosc nieforemna gebe i musze jednak przymierzyc mozna zwykle oprawki od nich zamowic do przymiarku, designer one nie wysylaja z oczywistych przyczyn dla mnie troche za duzo zabawy ale wydaje mi sie, ze cenowo konkurencyjna sprawa tak jak wspomnialam w poprzenim poscie potrzebowalam okularow na szybko pewnie zrobie kolejne w Polsce bo jednak lubie zalatwiac okularowe sprawy na luzie i dac sie porozpieszczac zaprzyjaznionej pani optyk :)

Gość gość
Tez nie wiedzialam, i nie znalam firm gdzie moge zrobic badania. kiedys w Bootsie otrzymalam kupon z 50% znizki na badanie wzroku,i poszlam w zeszly piatek zaplacilam 12.50 polowa ceny .Wypisala mi recepte i przymierzylam w bootsie okulary ale takie co mi sie podobaly to kosztowaly 180,oni doliczaja 30f za antyrefleksy to samo w specsavers.Zdecydowalam sie na zakup okularow w specsavers(pracuje tam kuzynka mojego faceta) wybralam sobie takie za 130 ze znizkami ktore mi dala zaplacilam 50f

Gość gość
Warto jest popatrzec, ktory optyk ma akurat promocje. Wtedy czesto mozna zrobic badanie wzroku za darmo lub za pol ceny. Normalnie kosztuje ok 20-25 funtow za samo badanie wzroku, jesli chcesz nosic szkla kontaktowe to musisz zrobic 2 badania (razem 40-50 funtow). Ceny za oprawki i szkla do okularow sa bardzo rozne. Firmowe oprawki sa drozsze (np. FCUK, Channel itp), a takie nie-firmowe sa z reguly do £100 funtow. Jakie sa ceny za szkla to nie wiem, ja za moje place duzo, bo jestem slepa jak kret i musze miec drozsze szkla, zeby nie wygladaly jak denka od sloika. Ja tez jestm z Vision Express, mam Direct Debit z nimi na szkla kontaktowe (£20 miesiecznie). Jednak zamierzam skasowac moj DD, bo w internecie mozna kupic te same szkla kontaktowe za o wiele nizsza cene (£25 za 3 miesiace), a badanie wzroku i tak mam z pracy za darmo.