Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa3894

Materiał genetyczny dziecka

Polecane posty

Gość ciekawa3894

Czy materiał genetyczny dziecka może ulec zmianie jeśli w czasie ciąży współżyło się z innym mężczyzną niż ojciec dziecka?

Gość gość
ty tak na serio pytasz??

Gość gość
oczywiscie ze tak, potem nie wiadomo kogo jest dziecko:) nie tylko materiał genetyczny ulega zmianie ale i grupa krwi ;)) pozdrawiam

Gość gość 123
W okresie płodowym wygląda to tak, że w zależności od czynników zewnętrznych, jakich doświadcza płód pośrednio poprzez odczucia matki, pewne geny się uciszają, inne stają się dominujące. Więc pewne zmiany w środowisku, wpłyną na wybór genów. Natomiast jeśli chodzi Ci o to, że pula genetyczna dziecka się zmieni pod wpływem współżycia z innm mężczyzną, to nie ;)

Gość gość
Nie, chociaż szkoda, może by miało część po tatusiu, część po kochanku, a żadnych po Tobie...

Gość ciekawa3894
Chodzi o to że mój był narzeczony zostawił mnie zaraz po tym jak się dowiedział o ciąży. W tym czasie poznałam kogoś i praktycznie w trackie całej ciąży z nim współżyłam. Dziecko jest do niego podobne. Wydaje mi się że to raczej nie możliwe ale czy komuś coś takiego się przytrafiło?

Gość gość 123
Wiem o czym mówisz, poczytaj o zjawisku telegoni ;)

Gość gość 123
Mimo że telegonia odnosi się do pierwszego partnera, to energetycznie, uczucia matki do partnera, odzwierciedlają się w dziecku. Dlatego na takim wyższym poziomie, taki przypadek jak twój, jest jak najbardziej możliwy. Choć genetycznie to wciąż dziecko swojego ojca.

Gość cos wam powiem chociaz
nie wierze w takie rzeczy. pewna moja znajoma zostala mloda wdowa,wyszla ponownie za maz ale nie mogla zajsc w ciaze.przysnil sie jej zmarly maz,ze niby obdyli stosunek we snie.sluchajcie zaszla w ciaze i syn byl podobny do zmarlego meza.nowy maz wymusil nawet badania DNA,dziecko bylo oczywiscie jego,jednak wypisz wymaluj jak po zmarlym mezu z wygladu.pewnego dnia zmarly maz znow jej sie przysnil i powiedzial,ze chce syna do siebie zabrac.krotko po tym,dziecko zginelo w wypadku samochodowym.auto prowadzil ojciec dziecka.najechal na nich pijany kierowca ciezarowki. hmm